Artikel top billede

Sharp sælger fra og fyrer 8.000

Japanske Sharp spænder livremmen et hul mere ind og lægger 3.000 fyringer oven i de 5.000, der allerede er annonceret.

Sharp, som blandt andet producerer LCD-paneler, kopimaskiner, kameraer, regnemaskiner og fladskærmsfjernsyn fyrer op mod 15 procent af selskabets samlede arbejdsstyrke. Det skriver den japanske avis The Yomiuri Shimbun.

Den japanske koncern har gennemgået virksomheden med tættekam og motorsav og fundet steder med store besparelsesmuligheder.

For eksempel sælger Sharp to fabrikker, som producerer fladskærmsfjernsyn i henholdsvis Mexico og Kina, hvilket giver to gange 1.500 færre medarbejdere at udbetale løn til.

Derudover har Sharp meldt ud, at den vil skære ned på sin fjernsynsfabrik i Tochigi og på en fabrik, der producerer solcellepaneler, sælge jord i Osaka og ejendomme i Tokyo.

Underskud på 19 milliarder

I sin oprindelige plan havde Sharp planlagt at skære 5.000 stillinger væk. Med de nye initiativer runder Sharp 8.000 fyringer svarende til omkring 15 procent af den samlede arbejdsstyrke hos den japanske producent.

Af sine fire samlefabrikker til LCD-fjernsyn er det planen at sælge en i Mexico og en i Kina. Går handlen med køberen Hon Hai igennem, håber Sharp at kunne overflytte de mange ansatte til Hon Hai frem for at gøre dem arbejdsløse. Ved at sælge fabrikkerne reducerer Sharp sine faste omkostninger heriblandt lønomkostninger markant.

I regnskabsåret 2012 forventer Sharp et tab på 250 milliarder yen, hvilket svarer til knap 19 milliarder kroner. I 2011 var tabet efter skat godt 28 milliarder kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft ser ud til at have stoppet udviklingen af Windows 10X - er blevet lagt på hylden
Microsoft har stoppet udviklingen af Windows 10X, som dermed ikke står til at blive lanceret i år alligevel.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.