Artikel top billede

Sharp sælger fra og fyrer 8.000

Japanske Sharp spænder livremmen et hul mere ind og lægger 3.000 fyringer oven i de 5.000, der allerede er annonceret.

Sharp, som blandt andet producerer LCD-paneler, kopimaskiner, kameraer, regnemaskiner og fladskærmsfjernsyn fyrer op mod 15 procent af selskabets samlede arbejdsstyrke. Det skriver den japanske avis The Yomiuri Shimbun.

Den japanske koncern har gennemgået virksomheden med tættekam og motorsav og fundet steder med store besparelsesmuligheder.

For eksempel sælger Sharp to fabrikker, som producerer fladskærmsfjernsyn i henholdsvis Mexico og Kina, hvilket giver to gange 1.500 færre medarbejdere at udbetale løn til.

Derudover har Sharp meldt ud, at den vil skære ned på sin fjernsynsfabrik i Tochigi og på en fabrik, der producerer solcellepaneler, sælge jord i Osaka og ejendomme i Tokyo.

Underskud på 19 milliarder

I sin oprindelige plan havde Sharp planlagt at skære 5.000 stillinger væk. Med de nye initiativer runder Sharp 8.000 fyringer svarende til omkring 15 procent af den samlede arbejdsstyrke hos den japanske producent.

Af sine fire samlefabrikker til LCD-fjernsyn er det planen at sælge en i Mexico og en i Kina. Går handlen med køberen Hon Hai igennem, håber Sharp at kunne overflytte de mange ansatte til Hon Hai frem for at gøre dem arbejdsløse. Ved at sælge fabrikkerne reducerer Sharp sine faste omkostninger heriblandt lønomkostninger markant.

I regnskabsåret 2012 forventer Sharp et tab på 250 milliarder yen, hvilket svarer til knap 19 milliarder kroner. I 2011 var tabet efter skat godt 28 milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere