Artikel top billede

Verdens største olieproducent hacket

Mindst 30.000 computere hos Saudi Aramco blev inficeret med virus.

Den største olieproducent i verden, Saudi Aramco, har genoptaget den normale drift efter et meget omfattende virus-angreb. Midt i august blev omkring 30.000 computere hos Saudi Aramco inficeret med virus. Herefter valgte man at lukke for ekstern adgang til sine elektroniske systemer for at undgå yderligere angreb.

Nu har man renset computerne for virus, og Saudi Aramco fortalte søndag, at internet-forbindelsen er genoprettet.

Samtidig understreges det, at olieproduktionen kører på et isoleret system, som ikke er berørt.

I en pressemeddelelse understreger selskabet, at kerneforretningen er intakt, men selskabets hjemmeside aramco.com er stadig offline.

Det ser også ud til, at der stadig er blokeret for e-mails. Reuters har forsøgt at sende mails til olieselskabet, men de bliver afvist.

Saudi Aramco undersøger stadig sagen, men vil kun sige, at virussen "kommer fra en ekstern kilde".

Der har været stor opmærksomhed omkring risikoen for angreb på energisektoren, som kan få meget alvorlige konsekvenser for et land.

Iran har været ramt af flere virus-angreb - ikke mindst den meget omtalte Stuxnet-trojaner, som angiveligt blev udviklet i USA for at lamme det iranske atomprogram.

En gruppe der kalder sig "Cutting Sword of Justice" har taget ansvaret for angrebet den 15. august. Det skulle være en gengældelse for Saudi-Arabiens indblanding i konflikter i lande som Syrien og Bahrain.

Men angreb af denne type er normalt så avancerede, at det kræver meget store ressourcer at gennemføre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere