Artikel top billede

Forhandlere af lønpakker kæmper for livet

En række it-forhandlere, der var specialister i at sælge it-udstyr via lønpakker baseret på den nu afskaffede multimedieskat, er enten væk eller har sadlet om.

Forhandleren Flexpay har lukket og slukket og overdraget kunderne til forsikringsmægleren Willis.

"Jeg kan ikke se nogen fremtid i flexbenefit-branchen," siger den afgående direktør for Flexpay, Leif Andreasen.

Flexbenefit-branchen har specielieret sig i ordninger, hvor medarbejdere kunne købe it gennem deres arbejdsgivere med skattefordel. Men med afskaffelsen af multimedieskatten er fidusen og forretnings­ideen forsvundet.

"Det er klart, at de, der har fokuseret ensidigt på disse løsninger, er blevet hårdt ramt," konstaterer IDC-analytiker Anders Elbak.

Opslugt af gigant

Spillere som Flexpay og konkurrenten Flexbenefit hører til den kategori. De er begge blevet opslugt af den internationale forsikringsmægler Willis, der udelukkende har salg af it via bruttolønsordninger som en del af deres repertoire.

Læs
mere:


Atea, den nok største udbyder af flexbenefit-løsningerne, er også blevet ramt hårdt og har i dag vendt den del af forretningen helt om.

Atea sælger mobil-løsninger, hvor Ateas systemer gør det muligt for kunderne at tilbyde deres ansatte, at de ved selv at spytte penge i kassen kan opgradere deres mobiltelefoner til eksempelvis en iPhone.

Søren Jensen, direktør for Atea, håber, at samme model med tiden vil kunne bruges til pc-salg.

Næsten samme model betragter Comenxa som vejen frem. Selskabet fik i 2011 et underskud på 13 millioner kroner.

Direktør Anne Dorthe Jensen er dog overbevist om, at den software, som selskabet har udviklet, er vejen til overskud. Softwaren bruges blandt andet også til mobilordninger, der ligner Ateas.

"Vi er meget fokuserede på at sælge administration via vores software: For os er det nu administrationen, der er interessant. Ikke hardwaresalget," siger hun.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere