Artikel top billede

Når politikerne griber ind - Derfor dør lønpakkerne

Redaktøren mener: Hver gang, politikerne har besluttet eller afskaffet ordninger, hvor man over skattebilletten har kunnet købe it-udstyr, har det givet genlyd i kanalen.

Og det har ikke kun lydt positivt. Det har nemlig hver gang haft store konsekvenser for kanalens økosystem.

Tilbage i 90'erne, da politikerne indførte hjemme-pc-ordningerne, blev det efterfulgt af en række konkurser og konsolideringer, fordi pc-salget forsvandt fra de traditionelle it-butikker.

Og hver gang, man siden har oprettet eller ændret ordningerne, har det betydet en ommøblering blandt aktørerne i kanalen.

Senest nu med afskaffelsen af multimediaskatten. Her havde man fra politisk hold skabt en konstruktion, der var så kompliceret, at kun specialiserede spillere kunne være med. Det betyder selvsagt, at disse spillere ikke har en kinamands chance for at overleve, når politikerne laver ordningen om igen. Man kan sammenligne flexbenefit-forhandlerene med koala-

bjørne eller pandaer. De har været utroligt specialiserede og fokuserede på én ting. Hvis man fælder eukalyptustræerne, dør koalaen. Hvis man fælder bambusskoven, dør pandaen. Og når man afskaffer multimedieskatten, dør flexbenefit-forhandlerne.

De store detailkæder og mange små forhandlere med butik græder sikkert tørre tårer over den udvikling.

Ikke desto mindre er der igen fra politisk hold blevet brændt en del af forhandlerlandskabet væk. Det er konsekvenser, som politikerne - tilsyneladende - aldrig har med i deres overvejelser.

Hvem skal dø, næste gang politikerne griber ind?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere