Artikel top billede

It-gigant dropper inkjet-printere

Lexmark stopper sin produktion af blækprintere og nedlægger 1.700 stillinger.

Nu er det slut med inkjet-printere fra Lexmark, som tidligere var en del af IBM. Lexmark har besluttet at stoppe sin produktion af blækprintere og lukke sin fabrik i Cebu i Filippinerne. Det betyder, at 1.100 ansatte på fabrikken bliver afskediget. Yderligere 600 jobs skal nedlægges i Lexmarks udviklingsafdeling for inkjet-teknologi.

Selskabet har haft svært ved at konkurrere på inkjet-markedet, hvor HP og Canon ligger som henholdsvis nr. 1 og 2.

De seneste tiltag skal medføre besparelser på omkring 60 mio. kr. om året, fortæller Lexmark, som samtidig tilføjer, at man fortsat vil tilbyde service og support til de eksisterende kunder.

Fabrikken på Filippinerne skal lukkes inden udgangen af 2015, og alle udviklings-aktiviteter skal være afviklet allerede i 2013.

Lexmark fortæller også, at man undersøger mulighederne for at sælge sin inkjet-teknologi.

Nu vil selskabet fokusere på software og imaging-løsninger, som er mere profitable.

De store printer-firmaer henter den største del af indtægterne fra salget af de meget dyre printer-patroner, og de kæmper en evig kamp mod producenterne af uoriginale produkter. Lexmark har forsøgt at stoppe salget af pirat-blæk til sine printere med en stribe af retssager i USA, men uden den store held.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Tidligere CIO i Mærsk Tom Christensen ny it-chef hos Conscia
Conscia har hyret tidligere CIO hos Mærsk Tom Christensen som chef for IT Operations og CISO. Tom Christensen stod blandt andet i spidsen for it-afdelingen hos Mærsk Oil & Gas under det berygtede ransomware-angreb på koncernen i 2017.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.