Artikel top billede

Kanal-profil hænges ud som 3F-hacker

Tidligere ansat i Microsoft beskyldes for at stå bag sidste måneds hacker-angreb på fagforbundet 3F's hjemmeside.

Den 29-årige it-konsulent Rico Raja beskyldes på sitet pastebin.com for at være manden bag sommerens DDoS-angreb (Distributed Denial of Service) på fagforbundet 3F's hjemmeside. Angrebet skete den 20. juli som en udløber af den meget omtalte faglige blokade mod restauranten Vejlegården.

I indlægget hævdes det at Rico Raja er identisk med net-pseudonymet elanOr, som angiveligt står bag 3F-angrebet.

Overfor både Ekstra Bladet og Version2 afviser Rico Raja at have noget at gøre med hackerangrebet, som - hvis den skyldige findes - kan give op til seks års fængsel.

Rico Raja henviser til, at politiet har ransaget hans hjem, hvor de gennemgik hans pc og Playstation for spor efter hackeraktivtet. Ransagningen har ikke ført til en sigtelse mod Raja.

»Jeg vidste jo, at jeg intet har at gøre med hverken Anonymous eller hackingen af 3F's hjemmeside. Politiets gennemsøgning af mine ting viser jo også, at jeg er uskyldig,« siger Rico Raja til Version2.

I endnu et indlæg på pastebin.com gennemgår pseudonymet "faust" sagen og fortæller blandt andet, at hackeren elanOr allerede i april dukkede op på chatforummet Irc under navnet "deploymentgeek", som også er navnet på et domæne, som Rico Raja har benyttet sig af gennem længere tid.

Rico Raja har de seneste par år arbejdet som selvstændig konsulent, men har tidligere været tilknyttet selskabet Kobuz, ligesom han i en kort periode har været ansat hos Microsoft Danmark.

Det har ikke være muligt for CRN at få en kommentar fra Rico Raja.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere