Artikel top billede

Se her hvor stort vores online-medieforbrug er

De fleste af os har gang i flere skærme samtidig. En ny rapport fra Google sætter fokus på, hvordan vores medieforbrug har forandret sig.

Hvor mange gange er du startet med at læse en e-mail på mobilen, mens du er på farten, og er så fortsat på den bærbare computer, når du kom hjem? Eller måske har du set en tv-reklame for en ny bil og brugt din tablet-pc til at finde flere informationer? Det er efterhånden en helt almindelig del af det, som Google kalder "fler-skærms-adfærd" i en ny rapport om vores digitale medieforbrug.

Der er grundlæggende tale om fire forskellige skærm-platforme; pc'er, smartphones, tablets og fjernsyn. Det er de fire kanaler, hvor vi modtager de fleste af vores informationer. Disse platforme står for 90 procent af medieforbruget i USA eller 4,4 timer om dagen. Så der er altså ikke meget tid tilbage til radio, trykte aviser, bøger og andre medieformer.

Men det interessante er, at 90 pct. af brugerne skifter mellem forskellige enheder for at nå deres mål. Det kan være, at man søger efter billetinformationer med sin smartphone og foretager selve bestillingen på en pc. Eller browser nettet på tablet-pc'en for at finde info om et tv-program.

Typisk starter aktiviteten på smartphonen. Her er session-tiden også den korteste - typisk bruger vi 17 minutter for hver interaktion med telefonen, mens det er 30 minutter for en tablet, 39 minutter for pc'en og 43 minutter for fjernsynet.

Google kalder dette for "on-boarding" - her hopper man altså på den digitale oplevelse, som så fortsætter med andre apparater. Næsten halvdelen fortæller, at de starter med at se en film på deres smartphone, og så fortsætter på en pc eller fjernsynet.

Dette sekventielle mediebrug skaber nye udfordringer for udgiverne, der skal tilpasse deres indhold, så det er muligt at fortsætte mellem forskellige enheder.

Det skal eksempelvis være lettere at fylde sin indkøbskurv på telefonen og så foretage betalingen med computeren.

Men det bliver også generelt sværere at fastholde brugernes opmærksomhed. Hele 77 pct. af tv-seerne fortæller således, at de bruger en anden enhed, samtidig med at de ser tv.

I dag handler multi-tasking ikke kun om, at man kan lave flere opgaver samtidig.

Det betyder også, at man henter oplysninger på sin smartphone, spiller på tablet-pc'en, handler på computeren og ser fjernsyn - alt sammen på én gang.

Hele rapporten kan downloades her.

Multiscreenworld Final




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere