Artikel top billede

Kendt kanal-konsulent i millionkonkurs

Efter at have snydt en stribe forhandlere for betaling er it-konsulent gået personligt konkurs.

En stribe kreditorer må kigge langt efter deres tilgodehavender hos den 29-årige it-konsulent, Rico Raja, som tilbage i april i år blev erklæret personligt konkurs.

Ifølge advokat Michael E. Hansen, fra advokatfirmaet Advodan i Kolding har omkring 40 kreditorer anmeldt krav mod it-konsulenten på tilsammen fire millioner kroner. Men efter at have gjort boet op må advokaten konstatere, at der kun akkurat er penge til at dække regningen for selve konkursbehandlingen.

Konkursen blev i sin tid udløst af et krav mod Rico Rajas selskab ActiveXperts Scandinavia/WPMedie, som var hjemmehørende i Vejle.

Konkursen har blandt andet sendt Rico Rajas privatbolig på tvangsauktion, hvilket dog ikke har skaffet penge til de mange kreditorer, da ejendommen viste sig at være så voldsomt belånt, at der ikke er udsigt til, at der bliver penge til overs til kreditorerne.

Trods sin unge alder har Rico Raja i flere år været kendt i kanalen som en meget dygtig og højt certificeret ekspert på især Microsoft teknologi - blandt andet indenfor Windows-serverløsninger. Han har blandt andet i en kort periode arbejdet som forhandlerkonsulent for Microsoft.

Den voldsomme gæld er ifølge CRNs oplysninger opbygget over de seneste par år. En række af hans samarbejdspartnere - herunder en række it-forhandlere - fortæller samstemmende, hvordan de gennem tiden er blevet kontaktet af Rico Raja, som har tilbudt samarbejde. Mønsteret er, at Rico Raja samtidig har bestilt varer, som så aldrig er blevet betalt.

Rico Raja har også opereret via et selskab med navnet Torini IT. Det selskab kender eksempelvis indehaveren af Holtum Data, Per Thomsen, som fortæller, at han i sommeren 2011 leverede varer for 88.000 kroner til Rico Raja.

"Jeg kendte ham fra HP og Microsoft som knalddygtig til deployment, så jeg så frem til et samarbejde. Jeg leverede varer fem, seks gange over en periode på 14 dage, men han betalte aldrig, selvom jeg rykkede flere gange," siger Per Thomsen til CRN.

Flere andre kreditorer kan fortælle tilsvarende historier. På et tidspunkt blev der endda oprettet indtil flere såkaldte "hadesider" på internettet, hvor vrede og skuffede samarbejdspartnere advarede mod Rico Raja.

Senest er han blevet kædet sammen med et hacker-angreb mod fagforbundet 3Fs hjemmeside, i forbindelse med sommerens konflikt omkring restaurant Vejlegården. Han har dog overfor blandt andet Ekstra Bladet afvist at have noget at gøre med sagen.

Det har trods flere henvendelser ikke været muligt for CRN at få en kommentar fra Rico Raja.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere