Artikel top billede

(Foto: © Kurhan | Dreamstime.com)

Ny Facebook-funktion: Lav opdateringer der kun bliver set af single-piger

Facebook udruller nye ændringer med stor betydning for alle med egen Facebook-side.

Der er godt nyt til dig, der har en Facebook-side med mere end 5.000 likes.

Nu får du mulighed for at målrette dine opdateringer til meget præcist definerede målgrupper.

Eksempelvis bliver det nu muligt at skrive opdateringer, der kun bliver set af kvinder eller mænd i en bestemt aldersgruppe eller singler, der bor i et specifikt geografisk område.

Bliver udrullet nu

Facebook begyndte allerede for knap en måned siden at teste den nye funktion på en række udvalgte Facebook-sider. Men ifølge bloggen InsideFacebook bliver funktionen i skrivende stund rullet ud til alle Facebook-sider med mere end 5.000 likes.

Det betyder i sagens natur, at dine opdateringer kan gøres mere relevante for de enkelte personer, der har liket din side.

Har du en tøjbuitik på nettet, slipper du for, at ældre mænd, der har liket din side, får opdateringer om tilbud på tøj til unge kvinder, eller at københavnere får opdateringer om et kundearrangement i Jylland.

Det skal dog nævnes, at selv om dine opdateringer nu bliver målrettet en specifik målgruppe, så finder segmenteringen kun sted i brugernes News Feed.

Det vil sige, at dine kunder stadigvæk kan se alle dine opdateringer, hvis de besøger din sides tidslinje. 

Giver effektiv kommunikation

Det er sandsynligvis et led i Facebooks vedvarende forsøg på at gøre Facebook-siderne til et mere og mere attraktivt værktøj for virksomheder, der ønsker at kommunikere med deres kunder.

En af nøglerne til det er netop, at Facebook-brugerne modtager opdateringer, der er så relevante for brugerne som overhovedet muligt

Det er muligvis også forklaringen på, at Facebook netop har gennemført en større udrensning blandt likes på Facebook-sider.

Ifølge erhvervsbloggen Business Insider har mange store Facebook-sider oplevet pludselig at miste tusindvis af likes, og mange Facebook-sider kan i den nærmeste fremtid forvente en nedgang i antallet af likes på omkring 1 procent.

Det skyldes ifølge Business Insiders oplysninger, at Facebook er i gang med at ændre sin algoritme med henblik på at rense ud i antallet af de utroværdige likes, der ofte stammer fra falske Facebook-profiler.

Bedre Facebook-værktøjer

Selv om udrensningen i antallet af likes sikkert bliver modtaget med blandede reaktioner hos mange indehavere af Facebook-sider, har Facebook gennem det sidste halve år langsomt, men sikkert, arbejdet på at gøre livet lettere for administratorer af Facebook-sider. 

Tidligere på året lancerede Facebook en ny app, der er special-designet til folk, der administrerer Facebook-sider.

Og senest har Facebook også gjort det muligt for administratorer at planlægge opdateringer og købe sig til bedre eksponering.

Læs også:

Derfor vælter Facebook-klagerne ned over virksomhederne

Derfor skal du ikke lave Facebook-konkurrencer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere