Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Slut med fjollede kattekillinger: Dansk tjeneste finder kvalitetsvideo til dig

Ny dansk webtjeneste skiller skidt og kanel - så du slipper for at gøre det.

Der uploades 60 timers video hvert minut til YouTube. Hver dage afspiller YouTube fire milliarder videoer. Imponerende tal.

Men det kan være som jagten efter nålen i høstakken at finde kvalitetsvideoer i bunken af videoer med fjollede killinger og ukulele-spillende småbørn.

Derfor er begrebet "curation" i fremgang. Altså udvælgelse og formidling af nettets uendelige mængder billeder, tekster og videoer.

På video-fronten har tjenester som ShowYou, Plizy og Vidyou grebet udvælgelsen an fra en lidt mekanisk metode.

Tjenesterne lærer brugerens interesser at kende og begynder langsomt at præsentere ham eller hende for andet indhold, som kunne være relevant og underholdende.

Tjenesterne lukrerer også på for eksempel Facebook og Twitter og trækker videoer ind, som brugerens venner og følgere deler på de forskellige sociale netværk. De tre tjenester fungerer især godt på smartphones og tablets.

Et dansk bud

Nu er et dansk initiativ åbnet med samme ambition om at fiske de mere indholdsrige og flotte videoer ud af nettets høstak. 

Retelly.com har et lille hold af faste redaktionsmedlemmer og gæsteanmeldere til at udvælge videoer. Kendetegnende for indholdet er, at det skal være "god kvalitet" og vare mere end 30 sekunder. Det kunne være inspirationsvideoer fra TED.

"Det startede egentlig med, at vi var tre tech-nørder, der godt kunne lide at bruge videoer som inspiration. Vi gik i gang med at tjekke, om der var nogle steder, der samlede interessante videoer. Vi syntes ikke, der var noget, og så begyndte vi at lave et lille site som showcase," siger en af initiativtagerne til Retelly, Kaave Pour.

Showcasen blev til beta-projektet "Redlight", der nu er blevet til Retelly, der minder lidt om Devour.

"Vi forsøger at brande det som et videomagasin. Indholdet er udvalgt journalistisk. Forskellen fra YouTube ligger i indholdet. Det skal ikke være sjove grinebiderklip. Vi skal vænne folk til, at i stedet for at læse en lang artikel på nettet kan de sætte sig ned og få fortalt historier i levende billeder," siger Kaave Pour.

Retelly arbejder med otte faste kategorier som for eksempel kunst, dokumentar og uddannelse.

Lige nu er syv redaktører tilknyttet. Hver uge får en gæsteanmelder lov til at lave en "contentpakke". Altså en personligt udvalgt række videor. I sidste uge var det arrangøren af den københavnske festival Trailerpark Festival, Carla Camilla. I denne uge er det produktionsselskabet bag den danske film "Kapringen" - og i næste uge sangeren Shaka Loveless.

Alt indhold på Retelly stammer fra Vimeo for at slippe fra de reklamer, som YouTube er begyndt at lægge på sine videoer.

Er der en forretningsmodel bag Retelly? 

"Det er selvfølgelig meningen, at det skal blive lønsomt på et tidspunkt. Men det er ikke noget, vi har travlt med. Men det kunne være i form af sponserede videoaftaler," siger Kaave Pour.

Siden er lavet i responsive webdesign, så den tilpasser sig aktuelle og kommende skærmstørrelser. Med i de overvejelser er også, at Retelly kunne komme til at fungere på store fladskærme i dagligstuer, i takt med at apparater som AppleTV vinder frem, og folk begynder at bruge internettet på deres fjernsyn.

Hvordan finder du gode, tænksomme og kvalitets-videoer på nettet? Del dine erfaringer i kommentarfeltet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere