Dansk startup skovler globale kunder ind

Gratis betalingsplatform på vej mod verdensherredømmet.

Danske Tradeshift har hapset endnu en storkunde i England.

Der er tale om den engelske koncern Mitie, der er blandt de 350 største firmaer på den engelske børs. Tradeshift har i sin korte levetid allerede sørget for finansielle betalinger mellem 100.000 firmaer i over 100 lande.

Tradeshift har skabt en platform til betaling af elektroniske faktura. Systemet har især vundet udbredelse ved grundlæggende at være gratis at anvende.

Men platformen har potentiale til meget mere. Tradeshift har selv beskrevet, at de ikke betragter sig som en formidler at betalinger men mere som et globalt B2B-netværk.

Ved at binde betalere og modtagere tættere sammen, og ved at vide så meget som muligt om dem, kan Tradeshift nedbringe betalingsfrister og for eksempel gennemføre automatiske betalinger, når kundernes valutakurser er optimale.

Læs også danske Jon Lunds analyse af Tradeshifts sociale potentiale.

Tradeshift var blandt de mest innovative it-iværksættere i vores konkurrence Tech Guld, men også mange andre har peget på Tradeshift som et foretagende, der har potentiale til at omvælte bankverdenen, som Skype skubbede til teleindustrien.

En stor fjer i hatten
Den seneste kunde, Mitie, er en  stor fjer i hatten for Tradeshift. En større outsourcing-virksomhed, der giver Tradeshift ekstra proteiner i kampen mod sine nærmeste konkurrenter som Ariba, Basware, OB10, Coupa og Maventa.com, skriver Techcrunch.

Tradeshift har dog allerede fået flere store kunder i kartoteket. Platformen bliver for eksempel brugt i både den franske og danske stat.

Tradeshift bygger på den viden, som stifter Christian Lanng fik som kontorchef i It- og Telestyrelsen, hvor han var med til at lancere det populære elektroniske system til fakturabetaling NemHandel, der vandt Digitaliseringsprisen i 2009.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Boozt.com har med CTO Jesper Brøndum i spidsen udviklet sine 15 vigtigste it-systemer helt selv: "Vi er simpelthen nødt til at være i kontrol"
Om få dage går e-handelsgiganten Boozt.com på børsen i Danmark. CTO Jesper Brøndum har stået i spidsen for at udvikle 15 af selskabets kernesystemer selv. "Det er vores kerneprocesser, som vi gerne selv vil have kontrol over, og derfor har valgt selv at bygge. Vi har eksempelvis bygget vores eget finanssystem," fortæller han.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.