Artikel top billede

Dansk startup skovler globale kunder ind

Gratis betalingsplatform på vej mod verdensherredømmet.

Danske Tradeshift har hapset endnu en storkunde i England.

Der er tale om den engelske koncern Mitie, der er blandt de 350 største firmaer på den engelske børs. Tradeshift har i sin korte levetid allerede sørget for finansielle betalinger mellem 100.000 firmaer i over 100 lande.

Tradeshift har skabt en platform til betaling af elektroniske faktura. Systemet har især vundet udbredelse ved grundlæggende at være gratis at anvende.

Men platformen har potentiale til meget mere. Tradeshift har selv beskrevet, at de ikke betragter sig som en formidler at betalinger men mere som et globalt B2B-netværk.

Ved at binde betalere og modtagere tættere sammen, og ved at vide så meget som muligt om dem, kan Tradeshift nedbringe betalingsfrister og for eksempel gennemføre automatiske betalinger, når kundernes valutakurser er optimale.

Læs også danske Jon Lunds analyse af Tradeshifts sociale potentiale.

Tradeshift var blandt de mest innovative it-iværksættere i vores konkurrence Tech Guld, men også mange andre har peget på Tradeshift som et foretagende, der har potentiale til at omvælte bankverdenen, som Skype skubbede til teleindustrien.

En stor fjer i hatten

Den seneste kunde, Mitie, er en  stor fjer i hatten for Tradeshift. En større outsourcing-virksomhed, der giver Tradeshift ekstra proteiner i kampen mod sine nærmeste konkurrenter som Ariba, Basware, OB10, Coupa og Maventa.com, skriver Techcrunch.

Tradeshift har dog allerede fået flere store kunder i kartoteket. Platformen bliver for eksempel brugt i både den franske og danske stat.

Tradeshift bygger på den viden, som stifter Christian Lanng fik som kontorchef i It- og Telestyrelsen, hvor han var med til at lancere det populære elektroniske system til fakturabetaling NemHandel, der vandt Digitaliseringsprisen i 2009.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere