Artikel top billede

Offentlig myndighed blacklister Fujitsu

Har fået betegnelsen højrisiko-leverandør efter et mislykket britisk EPJ-projekt

Cabinet Office,  et britisk departement under premierministeren med brede beføjelser, har ifølge Financial Times lavet en blacklist over firmaer, som har gjort sig uheldigt bemærket i leverancer til det offentlige.

På den liste skulle sikkerhedsfirmaet med danske forbindelser, G4S, have en fremtrædende plads, fordi det mislykkedes for selskabet at levere sikkerhedsvagter nok til det netop overståede OL.

Mere interessant i it-sammenhæng er det, at også Fujitsu er røget på den sorte liste.

Det skyldes, at Fujitsu tilbage i 2008 stod bag en kontrakt om at levere et EPJ-system til en værdi af otte milliarder, som blev aflyst på grund af problemer.

Derfor er Fujitsu, der efterfølgende har stævnet de engelske sundhedsmyndigheder for 6,5 milliarder kroner, nu blevet sat på den sorte liste.

Det er en speciel arbejdsgruppe, der har lavet den sorte liste over uønskede leverandører. Specialarbejdsgruppen har fået til opgave at rationalisere og forbedre de engelske myndigheders indkøbskontrakter.

Listen betyder, at når virksomheder fremover byder på offentlige opgaver, så skal man tage deres tidligere præstationer (eller mangel på samme) med i vurderingen af, om de kan få kontrakterne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere