Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Eksperiment: Facebook fik dovne vælgere til at vågne op

Et nyt eksperiment viser, at Facebook kan få vælgerne ud til stemmeboksene.

En enkelt besked på Facebook fik 340.000 ekstra vælgere til at møde op og afgive deres stemme ved midtvejsvalget til kongressen i USA i 2010. Den opsigtsvækkende konklusion fremgår af en undersøgelse, der netop er offentliggjort i tidsskriftet Nature.

Forskerholdet fra University of California i San Diego sendte beskeden til millioner af amerikanske Facebook-brugere med en opfordring til at deltage i valget. I teksten var der også en knap med teksten "Jeg har stemt".

En del af testpersonerne fik desuden vist en meddelelse, hvor det fremgik, at seks af deres nære venner på Facebook allerede havde klikket på denne knap.

Efter valgdagen har forskerne så undersøgt, hvem af brugerne der faktisk stemte. Det viser sig, at den gruppe, der modtog beskeden om at seks venner havde stemt allerede, havde en markant højere valgdeltagelse.

Forskerne har regnet sig til, at 60.000 personer har stemt som en direkte konsekvens af beskeden, og yderligere 280.000 af deres venner blev også ledt til valgstederne, fordi de f.eks. har set en besked om, at vennerne har stemt.

På den baggrund konstaterer forskerne, at dét, der sker online, faktisk kan have stor effekt på den virkelige verden. Men brugerne reagerer ikke på en opfordring til at stemme eller en knap, hvor de kan klikke for at vise, at de har stemt.

De reagerer først, hvis de kan se, at deres egne venner har stemt. Det sociale element spiller altså en meget stor rolle.

Facebook-brugerne har typisk omkring 150 venner, men de har kun et tæt forhold til 10 af dem.

"De tætteste 10 venner på Facebook betyder noget. De andre 140 betyder ikke noget," siger forskeren James Fowler.

Sandsynligheden for at brugeren går til stemmeboksen stiger kun, hvis det er en af 10 tætteste venner, der har markeret, at denne person også har stemt.

Det er stadig ikke så effektivt som den gode gamle metode at stemme dørklokker, som typisk får valgdeltagelsen til at stige med 8 pct.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Efter Microsofts løfte om at holde data i Europa: "Der falder et stengærde af bekymring fra hjerterne hos alle europæiske dataansvarlige"
Rådet for Digital Sikkerheds Henning Mortensen har haft armene oppe over hovedet siden igår. Micrsoft har lovet at holde alle europæiske brugeres cloud-placerede data i EU. Dog vil formanden gerne se hele udrulningens betingelser på skrift før festen.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.