Artikel top billede

Spil skal streames i små bidder

Ny teknologi til intelligent spil-streaming sender programkoden løbende, mens du spiller.

Forleden undgik det kendte streaming-firma Onlive kun med nød og næppe en lukning, og den dramatiske redning betød, at alle medarbejdere blev fyret, og investorerne mistede alle deres penge. Onlive havde opbygget en gigantisk serverpark for at kunne afvikle spil, der så blev streamet ned til spillerne. Det kostede en formue til de mange servere, og der var slet ikke så mange kunder, som man havde regnet med.

Det nystartede firma Approxy satser også på spil-streaming, men her forsøger man at undgå at begå den samme fejl som Onlive. Approxy præsenterede sin teknologi på Cloud Gaming Conference i San Francisco i sidste uge.

Det grundlæggende problem er, at det kræver en meget stor server-kapacitet og båndbredde, hvis man skal køre alle spillene i skyen og så streame det færdige skærmbillede (og lyd) ud til brugerne.

"Skal vi opbygge en server-park med fem millioner servere i Kina og håbe på, at alle kinesere ikke spiller samtidig? Selv Google har kun en million servere, " sagde Approxy-chef Osman Kent i sit indlæg på konferencen.

Løsningen er det, som Approxy kalder for Cloudpaging. Det betyder kort fortalt, at spillets programkode ligger i skyen og streames til kundens computer i små bidder på 2 KB, hvor det kører i en virtuel maskine.

Det skulle være 20-100 gange hurtigere end et almindeligt spil-download, og samtidig betyder det, at den enkelte server kan håndtere 10.000 brugere.

Kun fem procent af koden skal hentes for at starte spillet. Resten bliver så downloadet, mens man spiller. Approxy har udviklet en "Predictive Engine", der analyserer spillerens adfærd og forudsiger, hvilke "pages" der skal downloades som de næste.

Det er sværere i store åbne spil som "Skyrim" og "Red Death Redemption", hvor spilleren har friheden til at udforske et meget stort område, men også i dette tilfælde skulle teknologien være i stand til at lære at forudsige, hvad der skal hentes.

Det betyder så, at selve spillet stadig kører på slutbrugerens enhed og dermed har man ikke den samme platform-uafhængighed som hos Onlive, hvor kan man køre et tungt spil på en lille langsom enhed. Men man slipper for at skulle vente længe på spillets download.

Det fungerer også med andet end spil. Approxy viste, hvordan cloudpaging kan bruges med den seneste Photoshop-version, så man altså ikke behøver at downloade det komplette program.

Onlive havde angiveligt kun omkring 2.000 samtidige brugere på de bedste tidspunkter, og det var alt for lidt i forhold til de mange servere, som stod klar til at afvikle spillene. Men streaming-tjenesten fortsætter under nye ejere.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere






Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.