Artikel top billede

Nu leveres pc'er fra fabrikken med virus installeret

Kampen mod inficerede computere har taget en ny drejning efter afsløringen af, at nye pc'er ind imellem har virus installeret på harddisken, når de forlader fabrikken.

Igen og igen flyttes grænserne for kreativiteten, når det gælder om at liste, lokke eller lure virus og malware ind i it-brugernes computere.

Sidste nyt er, at det nu ikke er ualmindeligt, at harddisken inficeres allerede inden pc'en forlader fabrikken.

Microsoft gik i gang med en omfattende undersøgelse af problemet allerede for et år siden og købte i den forbindelse for nylig 20 computere, 10 bærbare og 10 stationære, i 10 forskellige byer i Kina. De fandt forfalskede versioner af styresystemet Windows installeret på samtlige computere og malware på fire af dem.

På en af de bærbare produceret på en fabrik i Shenzhen lå der en virus og lurede på harddisken, som allerede på den første boot-up blev aktiveret.

En af de vira, der er blevet opdaget på den måde, er Nitol, som typisk bliver brugt til at stjæle personlige oplysninger, der så igen kan bruges til at forsøge at skaffe sig ulovlig adgang til for eksempel en brugers konti i en netbank.

Den bærbare inficeret med virussen Nitol var den mest alarmerende, fordi denne virus var aktiv.

"Så snart vi tændte denne computer, begyndte den omgående, og uden at vi gjorde noget, at søge rundt på internettet for at koble sig op til en computer, der var ukendt for os," står der blandt andet i retsdokumenter knyttet til en sag, som Microsoft i halen på sin undersøgelse har anlagt mod et webdomæne, ejet af en kinesisk forretningsmand Peng Yong.

Microsoft mener, at dette domæne fungerer som omdrejningspunkt for en omfattende ulovlig internettrafik og er hjemsted for både Nitol og mere end 500 andre slags malware. Omfanget gør dette domæne til den største koncentration af inficeret software, som Microsoft har været ude for. Ejeren af domænet Peng Yong afviser alle anklager og siger, at hans virksomhed ikke tolererer "upassende opførsel" på domænet 3322.org.

Den omtalte bærbare computer blev produceret af Hedy, en producent, der har hjemme i Guangzhou. Den engelske avis Daily Mail ringede til fabrikken, som afviste at svare på spørgsmål.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere