Artikel top billede

Nu leveres pc'er fra fabrikken med virus installeret

Kampen mod inficerede computere har taget en ny drejning efter afsløringen af, at nye pc'er ind imellem har virus installeret på harddisken, når de forlader fabrikken.

Igen og igen flyttes grænserne for kreativiteten, når det gælder om at liste, lokke eller lure virus og malware ind i it-brugernes computere.

Sidste nyt er, at det nu ikke er ualmindeligt, at harddisken inficeres allerede inden pc'en forlader fabrikken.

Microsoft gik i gang med en omfattende undersøgelse af problemet allerede for et år siden og købte i den forbindelse for nylig 20 computere, 10 bærbare og 10 stationære, i 10 forskellige byer i Kina. De fandt forfalskede versioner af styresystemet Windows installeret på samtlige computere og malware på fire af dem.

På en af de bærbare produceret på en fabrik i Shenzhen lå der en virus og lurede på harddisken, som allerede på den første boot-up blev aktiveret.

En af de vira, der er blevet opdaget på den måde, er Nitol, som typisk bliver brugt til at stjæle personlige oplysninger, der så igen kan bruges til at forsøge at skaffe sig ulovlig adgang til for eksempel en brugers konti i en netbank.

Den bærbare inficeret med virussen Nitol var den mest alarmerende, fordi denne virus var aktiv.

"Så snart vi tændte denne computer, begyndte den omgående, og uden at vi gjorde noget, at søge rundt på internettet for at koble sig op til en computer, der var ukendt for os," står der blandt andet i retsdokumenter knyttet til en sag, som Microsoft i halen på sin undersøgelse har anlagt mod et webdomæne, ejet af en kinesisk forretningsmand Peng Yong.

Microsoft mener, at dette domæne fungerer som omdrejningspunkt for en omfattende ulovlig internettrafik og er hjemsted for både Nitol og mere end 500 andre slags malware. Omfanget gør dette domæne til den største koncentration af inficeret software, som Microsoft har været ude for. Ejeren af domænet Peng Yong afviser alle anklager og siger, at hans virksomhed ikke tolererer "upassende opførsel" på domænet 3322.org.

Den omtalte bærbare computer blev produceret af Hedy, en producent, der har hjemme i Guangzhou. Den engelske avis Daily Mail ringede til fabrikken, som afviste at svare på spørgsmål.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere