Artikel top billede

Expertboss: Danmark blev trukket ned af Sverige

Expert-konkursen i Sverige giver mere plads til Expert i Danmark, fortæller Experts danske koncernchef Lars Christensen.

Tab i milliardklassen i Sverige

Den enes død, den andens brød. Ordene bliver ikke sagt af Experts danske koncernchef Lars Christensen, men de ligger mellem linjerne. Med konkursbegæringen på Expert i Sverige, falder der samtidig et milliard-åg af Expert-koncernens skuldre.

"Det er en nødvendig beslutning. Og den er taget for, at de andre markeder ikke skal ødelægges af et enkelt marked," siger Lars Christensen, som forklaring på, hvorfor man har valgt at smide håndklædet i ringen i Sverige.

Nu vil Expert i stedet koncentrere sine kræfter på de tilbageværende markeder. Det er Norge, Finland og Danmark.

"Nu vil vi udbygge de markeder væsentligt med en forbedret internet- og butiksstrategi," siger Lars Christensen.

Ifølge Lars Christensen er det en væsentlig mængde fokus og midler, der nu bliver frigjort til at fokusere på de tilbageværende lande.

Læs mere:


"Vi tabte umådeligt store summer penge på Expert i Sverige. Det er beløb i milliardklassen, vi har tabt over de sidste par år," fortæller han.

Og det går faktisk meget godt i Danmark hævder Lars Christensen. Han bebuder derfor, at der nu vil blive brugt kræfter på at være mere offensive på markedet.

Offensiv i Danmark

Expert-kæden har en betragtelig størrelse i Danmark. Med en omsætning på godt tre milliarder kroner og 340 butikker fylder kæden godt i det danske landskab.

Den forretning vil Lars Christensen gerne bruge sin tid på at få til at vokse. Og det får han plads til med lukningen af Expert i Sverige.

"Det vil være en styrkelse af Danmark. For nu kan vi fokusere rigtigt og bruge pengene rigtigt i virksomheden. Tidligere er de penge, vi har tjent, jo blevet brugt til at holde Sverige oppe - havde jeg nær sagt - nu kan vi så begynde at sætte mere fokus på  butiksdriften fremadrettet i Danmark," siger han og fortsætter:

"Og dermed også på en udbygning af det butiksnet, som vi kender i Danmark.

Lars Christensen vil ikke komme med konkrete udmeldinger lige nu, men siger, at der er ved at blive lagt planer for en dansk offensiv lige nu.

Vi har mange stærke kæder i Danmark med Punkt 1, Expert, Lysmesteren og så videre. Det vil vi sætte meget mere fokus på nu", siger Lars Christensen.

Han vil samtidig gerne understrege, at Expert i Danmark er et aktiv i koncernen.

"Danmark er et rigtigt velfungerende land i dag og leverer faktisk fine resultater i forhold til de forgangne år," slår han fast.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Mytrendyphone efter momssag og tvangskonkurs i Norge: ”Det er blevet stillet op som om vi nærmest har snydt”
Interview: I marts blev mobiludstyrsleverandøren Mytrendyphone erklæret konkurs, men stifteren Silvan Popovic mener at moms-afgørelsen, der ledte til konkursen er "hundrede tusind procent" uretfærdig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.