Artikel top billede

Svensk konkurs kan blive dyr for Expert i Danmark

Oprydningen efter Experts konkurs i Sverige kan blive en dyr fornøjelse for resten af koncernen, lyder det fra konkursboets kurator.

Den store gæld, der i sidste uge førte til Expert-kædens konkurs i Sverige, kan ramme hele Expert-koncernen som en boomerang. 

Det krakkede svenske selskab skylder nemlig en masse penge til Experts eget distributionsselskab.

"Distributionsselskabet Nordic Logistics, som har været leverandør internt, er ikke gået konkurs, og de har leveret en masse, der ikke kan betales," sagde siger advokat Michael Levin, der er kurator i sagen.

Ifølge Michael Levin er der tale om en ikke "uvæsentlig del" af den anslåede gæld på 300 millioner svenske kroner, som han nu skal forsøge at danne sig et overblik over.

Sidste uges konkurs betyder, at i alt 73 svenske Expert-butikker lukker. Derudover har kæden 63 franchise-butikker, der ikke er omfattet af konkursen. Hvad der skal ske med dem ved Michael Levin endnu ikke, og det er nu op til indehaverne i de enkelte franchise-butikker selv at beslutte, om de vil indlemmes i en ny kæde eller stå på egne ben, oplyser han.

Ifølge Michael Levin er der er andre kæder, der har vist interesse for at aftage enkelte eller større dele af Expert-kædens nu lukkede forretninger.

Han regner først med at være endelig færdig med sin behandling af konkursboet den 6. november.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner
Danoffice IT køber det aarhusianske infrastruktur-selskab Edgemo, der omsætter for mere end 600 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.