Artikel top billede

Av, av - din nye iPhone stiger i pris

Apple hæver de danske priser - igen. En iPhone 5 uden abonnement er markant dyrere end sin forgænger.

De amerikanske iPhone-priser rokkede sig ikke ud af stedet, da den nye iPhone 5 blev lanceret for to uger siden.

Sådan er det desværre ikke herhjemme. Danskere, der satser på at købe deres iPhone uden abonnement, kan forvente et markant prishop.

Elektronikkæden Elgiganten har på sin webshop offentliggjort priserne på den nye iPhone 5, og står priserne her til troende, kommer en iPhone 5 til at koste 5.499 kroner for 16 GB-versionen.

Modellerne med 32 GB og 64 GB kommer til at koste henholdsvis 6.299 og 6.999 kroner. 

Prishop på 800 kroner

For den billigste iPhone er det et prishop på 800 kroner i forhold til forgængeren, iPhone 4S, der ved lanceringen sidste år kostede 4.699 kroner.

Da Apple tidligere på året lancerede nye Macs, fulgte der også en betydelig prisstigning med. Eksempelvis er den billigste Macbook Air steget fra 7.499 kroner til 8.099 kroner. 

På trods af at Elgiganten har offentliggjort priser på sin webshop, oplyser kommunikationsrådgiver hos Elgiganten Frederik Danvig, at virksomheden ikke på nuværende tidspunkt ønsker at udtale sig om prissætningen på iPhone 5.

Mens Morten Bo Andersen, der er landechef hos Apple-forhandleren Humac, oplyser, at Humac slet ikke forventer at få iPhones uden abonnement i sortimentet.

ComON erfarer dog, at forklaringen på prisstigningen efter al sandsynlighed skyldes den stigende dollarkurs.

Godt nyt for konkurrenterne

De højere priser på iPhones er godt nyt for Apples konkurrenter, der nu får en markant konkurrencefordel, når det gælder prisen.

Eksempelvis kan en Samsung Galaxy S3 med 16 GB hukommelse købes fra omkring 4.200 kroner uden abonnement, hvilket altså nu er hele 1.300 kroner billigere end en iPhone 5 og sågar billigere end en iPhone 4S, der i øjeblikket er sat ned til 4.300 kroner.

En afstemning her på ComON viste i øvrigt, at Samsung Galaxy S3 var mere eftertragtet blandt ComON's læsere end Apples nye iPhone 5.

Afstemningen viste desuden, at Nokias kommende topmodel Lumia 920 er den topmobil, som ComON's læsere allerhelst vil investere i, næste gang der skal købes mobil. Priserne for Nokia Lumia er endnu ukendte.

Læs også:

Dommen: Det nye iOS 6 er en blandet fornøjelse

Din Mac bliver dyrere: Apple hæver de danske priser

 




IT-JOB

Bachmann electronic GmbH

Software Architect C/C++

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Graduate - Software Automation Program
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere