Artikel top billede

Humac: Vi er klar til at kæmpe mod Apple

Apple har åbnet sin første butik i Norden, men er Apple Stores mon også på vej ind på det danske marked?

Der kan være godt nyt på vej til danske Apple-aficionados, men dårligt nyt til de danske Apple-forhandlere.

Apples officielle Apple Stores ser nemlig ud til at rykke tættere og tættere på de danske kunder.

For knap to uger siden åbnede Nordens første Apple Store i indkøbscenteret Täby Spectrum i Stockholm, og ifølge rygter i de svenske medier vil Apple i løbet af efteråret åbne endnu en butik i Malmø-bydelen Hyllie.

Kun et par solide stenkast fra København.

Apple selv er tavs om, hvorvidt virksomheden også ønsker at etablere butikker på det danske marked.  

"Det har jeg ingen kommentar til," siger Apples danske landechef Peder Engrob, da ComON spørger, om Apple også ønsker at tage skridtet over Øresund. 

Humac: Apple har København på landkortet
Det vil i så fald være en udfordring for Apple-forhandlere som Humac og Eplehuset, der i sine danske detailbutikker giver forbrugerne en oplevelse, der på mange måder minder om den, man får i de officielle Apple-butikker. 

Men ikke desto mindre er det en situation, som Humac er forberedt på, fortæller Morten Bo Andersen, der er landechef for Humac i Danmark.  

"Vi har ingen informationer om, hvorvidt Apple er på vej til Danmark, men på den ene eller anden måde er København selvfølgelig på Apples landkort. Derfor er det naturligvis noget, vi forbereder os på," siger han. 

Han forklarer dog, at rygterne om Apples indtog på det skandinaviske marked har floreret, lige siden Apple tilbage i 2004 åbnede sin første europæiske butik i Regent Street i London.

160 km fra grænsen

Apple nærmede sig dog allerede det danske marked i 2009, da virksomheden åbnede en Apple Store i Hamburg. Blot 160 kilometer fra den danske grænse.

Men Humacs søsterkæde Re: Store er også til stede på det tyske marked, hvor der i dag er 10 officielle Apple-butikker.

Her hævder Morten Bo Andersen dog, at erfaringerne med at konkurrere mod de officielle Apple-butikker langt fra er frygtindgydende.  

"Her har det ikke været negativt for forhandlerne, at der er kommet Apple Stores. Vi mener, at det skyldes, at et stigende antal Apple-forhandlere er med til at gøre Apples produkter mere mainstream. Det betyder, at der i alt bliver solgt flere Apple-produker. Der bliver så at sige en større kage at tage af," siger han.

Sådan så det ud, da Apple tidligere på måneden åbnede sin første nordiske Apple Store:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere