Artikel top billede

Elektronikkæde åbner ny butik i Aalborg

Med en ny fysisk butik midt i Aalborg går elektronik-forhandlerkæden imod tendensen, hvor flere forhandlere lukker butikker.

Det kan undre, hvorfor man vælger at opføre en ny fysisk butik i en tid, hvor alle andre i samme branche lukker sine fysiske forretninger for at koncentrere sig om online-salg.

Distributøren Helmholt Elektronik, der driver Elextra-kæden, har valgt at trodse trenden og åbner nu en ny fysisk butik i Aalborg.

Det er der hovedsageligt to grunde til. 

"Den økonomiske krise gør, at det er helt urealistisk at få nogen til at starte op. Vi starter derfor op, fordi der hverken er forhandlere eller banker, der er risikovillige nok," siger Henrik Helmholt, der er salgschef i Helmholt Elektronik.

Han mener også, at der i elektronikbranchen har været en stærk tradition for, at forhandlerne gerne vil være "de frie købmænd", og det har derfor været enormt svært at få forhandlere med i en kæde som Elextra, der ifølge ham selv er lidt speciel.

"Det er ærgerligt, for når de ikke er med i en kæde, kan de ikke overleve. Det viser tendensen tydeligt," siger han.

Ren win at være med

I 2005 tilbød Elextra gratis medlemskab til forhandlerne, og de kunne få stillet et gratis økonomisystem til rådighed. Derudover ville forhandleren få sin normale avance, hvis dens kunder købte varer via onlinebutikken på elextra.dk. 

"For forhandlerne var det ren 'win', og det er det stadigvæk," forklarer Henrik Helmholt

Nu håber han, at flere forhandlere af elektronik og data går med i en kæde - og gerne hans egen.

Han understreger dog, at det ikke nødvendigvis skal være for at hoppe fra en allerede eksisterende kæde, men for at få en mulighed for at sælge nogle varer i butikken, som der ikke er hård konkurrence på.

"Det er een verden, som vi gerne vil blive ved med at gøre opmærksom på," lyder det fra salgschefen.

Interessen er der endnu

Der mangler ikke interesse for hobby-elektronik, som tidligere har været rigtig stort ifølge Henrik Helmholt. 

"Der er stadigvæk rigtig mange unge, der, når vi spørger dem, fortæller, at de interesserer sig meget for elektronik. De interesserer sig dog mere for, hvad den kan bruges til, end det der foregår indeni," siger salgschefen.

Det kan ifølge Henrik Helmholt hænge sammen med, at, at det ikke længere kan betale sig at lave løsningerne selv, fordi tingene ofte kan laves langt billigere i eksempelvis Kina.

"Derfor er hobbyelektronikken blevet presset," forklarer  han.

Alligevel ønsker Helmholt Data via Elextra-kæden at blive ved med at rette fokus mod de hjemmelavede løsninger.

"Vi har adgang til nogle produkter, hvor man til en overkommelig pris kan lave nogle spændende projekter, der også kan bruges til noget - samtidig med, at man lærer noget," siger Henrik Helmholt og fremhæver de byggesæt, der kobler elektronik sammen med data.

Det kunne være et USB-interface, der gør det muligt at regulere varmen i sommerhuset via en smartphone.

"Lige så snart det forbinder til en computer, sælger det bedre. Så er det meget mere interessant," lyder det fra Henrik Helmholt.

Elextra-kæden har seks fysiske butikker i sin fold: fire i Jylland, en på Lolland og københavnske Brinck Elektronik.

Butikken i Aalborg bliver den første forretning i kæden, der bliver startet op fra bunden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere