Artikel top billede

Kendt spil-udvikler vil boykotte Windows 8

Den svenske Minecraft-opfinder Markus Persson mener at Microsoft ødelægger pc'en som en åben platform med sit nye Windows 8.

Svenske Markus "Notch" Persson er den seneste kendte udvikler, der har angrebet Microsofts strategi for Windows 8. Han mener, at Microsoft risikerer at ødelægge sit spil-økosystem. Tidligere har spilfirmaer som Valve og Activision Blizzard rettet en lignende kritik mod Microsoft.

Den kendte Minecraft-opfinder giver udtryk for sin kritik i to indlæg på Twitter.

"Jeg fik en e-mail fra Microsoft, der ville hjælpe med at 'certificere' Minecraft til Windows 8. Jeg svarede dem, at de skulle stoppe med at ødelægge pc'en som en åben platform," skriver Persson.

I en ny Twitter-besked fortsætter han sin kritik af Microsofts nye operativsystem:

"Jeg vil hellere undvære, at Minecraft kan køre på Win8 end at spille efter deres regler. Dermed kan vi måske overbevise nogle få mennesker om, at de ikke skal skifte til Win8".

Der er solgt mere end 7,5 millioner eksemplarer af Minecraft, og den 33-årige svensker har vundet flere priser.

I Windows 8 skal programmerne normalt certificeres, hvis de skal køre under den nye touch-optimerede brugerflade - det, der tidligere hed Metro. Her skal softwaren opfylde en række krav, herunder at den skal understøtte touch og ikke må indeholde ting, der er uegnet for børn.

Det gælder dog kun, hvis de skal sælges gennem Microsofts egen app-butik. Det er stadig muligt at installere software uden certificering på x86-computere med Windows 8, men på de ARM-baserede Windows RT systemer er man begrænset til Windows Store.

Det samme kendes også fra iOS-platformen, hvor man er tvunget til at handle i Apples App Store.

Valve-chef Gabe Newell har tidligere betegnet Windows 8 som en "katastrofe for pc-branchen". Han mener, at Windows Store vil ødelægge softwareleverandørnes forretning, og han forventer, at mange vil boykotte software-butikken, hvor de skal aflevere en del af omsætningen til Microsoft.

Valve har selv en meget succesfuld softwarebutik til spil, Steam, og hans firma vil nu satse stærkere på Linux.

Men det er ikke hele spilbranchen, der er sur på Microsoft. BBC har talt med spilfirmaet Rebellion Studios, som mener, at den kommende Windows Store faktisk vil gøre firmaets spil mere synlige og altså hjælpe salget.

Microsoft har ikke selv kommenteret kritikken fra Persson, men henviser til en leder hos Neowin, som tager til genmæle over for udvikleren. Her bliver han anklaget for at være dobbeltmoralsk i sin holdning til Windows 8.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.