Artikel top billede

Det Hvide Hus ramt af cyberangreb

Formodede kinesiske hackere er trængt ind i et internt computer-netværk i det Hvide Hus.

Det ser ud til, at hackere er kommet helt ind i de mest følsomme systemer hos den amerikanske regering. Det Hvide Hus har bekræftet, at et af dets interne computernetværk er blevet ramt i et såkaldt "spearphishing" angreb. Der er angiveligt tale om et militært kontor, der håndterer præsidentens kommunikation og transport.

Det republikanske websted Free Beacon var det første, der kunne fortælle om angrebet - og det er måske ikke helt tilfældigt, at den pinlige nyhed er sluppet ud så kort tid inden præsidentvalget i USA.

Her hævdes det, at der er tale om kinesiske hackere, som er trængt ind i et system, der også bliver brugt til at styre de amerikanske atomvåben.

"Spearphishing" betyder, at hackerne går efter en specifik person eller gruppe, og det sker typisk ved at sende en e-mail med et emne, der falder inden for deres interesseområde, hvor de så lokkes til at åbne en vedhæftet fil eller klikke på et link til malware.

Artiklen hos Free Beacon er skrevet af Bill Gertz, der er en kendt Pentagon-ekspert og tidligere skribent for Washington Times. Han hævder, at angrebet er sporet til servere i Kina.

Men den amerikanske regering understreger, at hackerne ikke har forvoldt nogen skade i systemerne, og det er uklart, om hackerne faktisk har haft adgang til de mest beskyttede netværk.

Det menes, at angrebet kan være en del af en usynlig cyberkrig mellem USA og Kina. De stjålne oplysninger kunne bruges til at blokere præsidentens kommunikation i en konflikt-situation eller til at lokalisere præsidenten, hvis denne er gået i skjul.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.