Artikel top billede

Her er den nye super-skærm til smartphones

De nye 5-tommers displays fra Sharp har en højere pixel-tæthed end Apples iPhone.

Japanske Sharp har udviklet et nyt 5-tommers skærmpanel til smartphones, som bliver fremvist på Ceatec 2012 messen i Tokyo i denne uge. Produktionen af de nye LCD-paneler med 1.080 x 1.920 pixels er allerede startet. Pixel-tætheden er på 443 ppi (punkter per tomme) og det er højere end det berømte Retina-display i iPhone, der ligger på 326 ppi. I den nye iPhone 5 er opløsningen således på 1.136 x 640 pixels.

De nye paneler bliver fremstillet med den såkaldte "continuous grain silicon" teknologi, hvor den nødvendige elektronik er integreret i selve glasset. Sharp kalder også dette for "computer on the glass". Det betyder også, at den færdige enhed kan gøres endnu tyndere.

Sharp sammenligner selv opløsningen i det nye skærmpanel med et Full-HD LCD-fjernsyn. Den høje opløsning skulle betyde, at man kan se HD-film i fuld kvalitet. Desuden skulle det være mere behageligt at læse tekst på skærmen.

Den generelle tendens er, at smartphone-displays bliver større med hver ny generation, men der er kun få modeller med fem tommer. I iPhone 5 er der indbygget et 4-tommers panel, og Samsung Galaxy S III har et 4,8 tommers panel (med en opløsning på 720 x 1.280).

Sharp har også udviklet en nyere skærmteknologi, IGZO, som dog ikke bliver brugt til de nye displays. I juni kunne Sharp fremvise en 6,1 tommers IGZO-prototype med en opløsning på hele 498 ppi. Men her er der snarere tale om en lille tablet end en smartphone.

Koreanske LG har også fremvist en prototype på en 5-tommers smartphone-skærm med 440 ppi. Men det ser ud til at Sharp er de første, der har fået sat en skærm med den høje opløsning i produktion.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere