Artikel top billede

Her er den nye super-skærm til smartphones

De nye 5-tommers displays fra Sharp har en højere pixel-tæthed end Apples iPhone.

Japanske Sharp har udviklet et nyt 5-tommers skærmpanel til smartphones, som bliver fremvist på Ceatec 2012 messen i Tokyo i denne uge. Produktionen af de nye LCD-paneler med 1.080 x 1.920 pixels er allerede startet. Pixel-tætheden er på 443 ppi (punkter per tomme) og det er højere end det berømte Retina-display i iPhone, der ligger på 326 ppi. I den nye iPhone 5 er opløsningen således på 1.136 x 640 pixels.

De nye paneler bliver fremstillet med den såkaldte "continuous grain silicon" teknologi, hvor den nødvendige elektronik er integreret i selve glasset. Sharp kalder også dette for "computer on the glass". Det betyder også, at den færdige enhed kan gøres endnu tyndere.

Sharp sammenligner selv opløsningen i det nye skærmpanel med et Full-HD LCD-fjernsyn. Den høje opløsning skulle betyde, at man kan se HD-film i fuld kvalitet. Desuden skulle det være mere behageligt at læse tekst på skærmen.

Den generelle tendens er, at smartphone-displays bliver større med hver ny generation, men der er kun få modeller med fem tommer. I iPhone 5 er der indbygget et 4-tommers panel, og Samsung Galaxy S III har et 4,8 tommers panel (med en opløsning på 720 x 1.280).

Sharp har også udviklet en nyere skærmteknologi, IGZO, som dog ikke bliver brugt til de nye displays. I juni kunne Sharp fremvise en 6,1 tommers IGZO-prototype med en opløsning på hele 498 ppi. Men her er der snarere tale om en lille tablet end en smartphone.

Koreanske LG har også fremvist en prototype på en 5-tommers smartphone-skærm med 440 ppi. Men det ser ud til at Sharp er de første, der har fået sat en skærm med den høje opløsning i produktion.
IT-JOB

Unik System Design A/S

Softwareudvikler til Advosys

Siemens Gamesa Renewable Energy A/S

Fullstack developer for UI
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.