Artikel top billede

Nu bliver det sværere at få blokeret videoer hos YouTube

Selv en NASA-video blev blokeret hos YouTube. Nu skal systemet ændres, så det bliver sværere at få spærret videoer.

I den seneste tid har der mange historier om, at harmløse videoer og streams er blevet spærret fordi copyright-indehaverne har været lidt for hurtige på aftrækkeren. "Skyd først, undersøg sagen senere" lyder mottoet tilsyneladende. I august var det en NASA-video med landingen af Mars-fartøjet Curiosity på den røde planet, der blev fjernet fra YouTube. Et amerikansk copyright-system havde slået (falsk) alarm.

Nu lover det Google-ejede YouTube at man vil ændre sit Content ID-system, så det bliver sværere at få blokeret videomateriale. Det skal forhindre, at systemet bliver misbrugt til at spærre lovligt materiale.

YouTube fortæller om ændringerne i sin blog. En af de vigtigste nyheder er, at der nu bliver indført en udvidet ankemulighed. Hvis en indholdsejer hævder, at en video krænker ophavsretten, har den person der har uploadet videoen mulighed for at udfordre denne påstand.

Der er så kun to muligheder for rettigheds-haveren; enten kan man trække sin påstand tilbage eller starte en formel klage under den amerikanske DMCA (Digital Millenium Copyright Act). Det kan blive dyrt, hvis kravet senere bliver afvist af en domstol, og det skal således forhindre at systemet bliver oversvømmet med falske klager.

Desuden vil YouTube forbedre den algoritme, der sammenligner de omkring 10 millioner uploadede reference-filer i Content ID-systemet med videoindhold på platformen. Systemet skulle selv være i stand til at genkende copyright-beskyttet indhold - men der kan ske fejl, som i tilfældet med Mars-videoen.

Nu er det også slut med automatiske blokeringer. I stedet bliver mulige copyright-krænkelser placeret i en kø, der skal så gennemgås manuelt af den pågældende rettigheds-haver.

Samtidig understreger YouTube, at man er klar til at gribe ind og lukke for adgang til Content ID, hvis en indholdsejer forsøger at misbruge systemet ved at blokere et stort antal lovlige videoer.

Ifølge Ars Technica har YouTube stadig et "three strikes" system, hvor en brugerkonto og alle tilhørende videoer bliver slettet hvis der er modtaget tre såkaldte "takedown notices" under DMCA.

Der er mange eksempler på, at systemet ikke er perfekt. En video med præsident Barack Obama blev fjernet, fordi han sang et par ord fra Al Green's "Let's Stay Together".

Det gik også galt, da YouTube sendte live fra Demokraternes nationalkongres i september. Her blev en live-stream med præsidentfrues tale afbrudt af det automatiske copyright-politi.

Et par dage inden gik det galt under en prisoverrækkelse for science-fiction forfattere, Hugo Awards, hvor transmissionen blev afbrudt på Ustream.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere