Artikel top billede

Mere end en million i årsløn til hver dansk Lenovo-medarbejder

I gennemsnit får alle 54 Lenovo-medarbejdere i Danmark mere end en million kroner i løn om året.

Posten "personaleomkostninger" er på knap 59 millioner kroner i pc-producenten Lenovos regnskab for 2011/2012. Posten, som i al væsentlighed omfatter løn og pension, sikrer de 54 medarbejdere en gennemsnitlig årsløn på 1.088.894 kroner. 

Nu står der ikke i regnskabet, hvor stor en del af de knap 59 millioner, der tilfalder direktionen, men selv hvis chefen Peter Juul Jørgensen hæver en pæn encifret millionhyre, er der stadig millioner nok til at give Lenovos medarbejdere en særdeles attraktiv løn.

Lenovo nåede et resultat efter skat på 5,7 millioner kroner, hvilket er 800.000 kroner mere end det foregående regnskabsår, og det betegnes i årsberetningen som "tilfredsstillende set ud fra den generelle markedsmæssige økonomiske situation."

Samme vækst sidste år

Resultat før skat blev 7,7 millioner kroner, mens bruttofortjenesten blev på 76,4 millioner. Sidste år var de to tal henholdsvis 4,9 og 67,6 millioner kroner.

Sidste år var væksten i overskuddet i øvrigt også på samme niveau. Sidste år var resultatet efter skat øget
med 900.000 kroner sammenlignet med året før (2009/2010).

I foråret blev Lenovo Danmark efter en strukturændring lagt ind under region Nord i producentens nye EMEA-organisation.

Vores fantastiske team

I den forbindelse udtalte Peter Juul Jørgensens nye chef David McQuarrie, at netop salget i den nordeuropæiske region er vigtig i forhold til Lenovos ambition om at blive nummer tre på det europæiske marked.

"Vores fantastiske team i Danmark har vist vejen ved at blive nummer ét på det lokale marked," lød det blandt andet fra McQuarrie tilbage i maj.

Lenovo forventer for indeværende regnskabsår en "positiv udvikling samt et tilfredsstillende resultat før skat ..."

Vi har uden held forsøgt at få hul igennem til Lenovos danske landechef Peter Juul Jørgensen for at få en kommentar til regnskabet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere