Artikel top billede

Mere end en million i årsløn til hver dansk Lenovo-medarbejder

I gennemsnit får alle 54 Lenovo-medarbejdere i Danmark mere end en million kroner i løn om året.

Posten "personaleomkostninger" er på knap 59 millioner kroner i pc-producenten Lenovos regnskab for 2011/2012. Posten, som i al væsentlighed omfatter løn og pension, sikrer de 54 medarbejdere en gennemsnitlig årsløn på 1.088.894 kroner. 

Nu står der ikke i regnskabet, hvor stor en del af de knap 59 millioner, der tilfalder direktionen, men selv hvis chefen Peter Juul Jørgensen hæver en pæn encifret millionhyre, er der stadig millioner nok til at give Lenovos medarbejdere en særdeles attraktiv løn.

Lenovo nåede et resultat efter skat på 5,7 millioner kroner, hvilket er 800.000 kroner mere end det foregående regnskabsår, og det betegnes i årsberetningen som "tilfredsstillende set ud fra den generelle markedsmæssige økonomiske situation."

Samme vækst sidste år

Resultat før skat blev 7,7 millioner kroner, mens bruttofortjenesten blev på 76,4 millioner. Sidste år var de to tal henholdsvis 4,9 og 67,6 millioner kroner.

Sidste år var væksten i overskuddet i øvrigt også på samme niveau. Sidste år var resultatet efter skat øget
med 900.000 kroner sammenlignet med året før (2009/2010).

I foråret blev Lenovo Danmark efter en strukturændring lagt ind under region Nord i producentens nye EMEA-organisation.

Vores fantastiske team

I den forbindelse udtalte Peter Juul Jørgensens nye chef David McQuarrie, at netop salget i den nordeuropæiske region er vigtig i forhold til Lenovos ambition om at blive nummer tre på det europæiske marked.

"Vores fantastiske team i Danmark har vist vejen ved at blive nummer ét på det lokale marked," lød det blandt andet fra McQuarrie tilbage i maj.

Lenovo forventer for indeværende regnskabsår en "positiv udvikling samt et tilfredsstillende resultat før skat ..."

Vi har uden held forsøgt at få hul igennem til Lenovos danske landechef Peter Juul Jørgensen for at få en kommentar til regnskabet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere