Artikel top billede

Stor bøde til Proshop

Politiet har haft bødeblokken fremme efter at online-forhandleren glemte at fortælle sine kunder om renter og gebyrer.

Onlineforhandleren Proshop skal betale en bøde på 80.000 kroner som straf for at man tilbage i 2010 og 2011 solgte en telefon og en computer på afbetaling uden at oplyse om, at kunderne ville ende med at betale cirka tre gange mere end kontantprisen.

Den slags er i strid med Markedsføringsloven, og efter at Forbrugerombudsmanden politianmeldte Proshop, er sagen altså nu endt med en klækkelig bøde, som er udmålt efter Proshops egne oplysninger om indtjeningen på det pågældende tilbud.

"Når en virksomhed markedsfører sig med, at varer eller tjenesteydelser kan købes på kredit, har forbrugerne krav på en række oplysninger, så de kan gennemskue de faktiske omkostninger ved at købe på kredit fremfor kontant," lyder det fra forbrugerombudsmand Henrik Øe i en kommentar.

Direktør i Proshop, Morten Duch, har tidligere over for CRN erkendt sin brøde. Morten Duch har forklaret, at hele miseren skyldes menneskelig en fejl i forbindelse med en salgskampagne. Ganske få kunder benyttede sig af tilbuddet, som kun var gældende i en forholdsvis kort periode.

Det har ifølge Forbrugerombudsmanden været en formildende omstændighed, at Proshop selv stoppede den ulovlige markedsføring, ligesom forhandleren har indført en intern procedure, forhindrer at man begår samme fejl igen.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere