Artikel top billede

USA går i krig med fildelere

De store internet-udbydere i USA er snart klar med en six strikes-plan mod pirater.

Inden årets udgang vil de største internet-udbydere i USA implementere en såkaldt six strikes-plan, kaldet "Copyright Alert System", hvor pirater kan risikere at få lukket deres internet-forbindelse. Det skriver Wired.

Både den amerikanske regering, Hollywood-industrien og de store pladeselskaber støtter planen, der har været undervejs i fire år.

Blandt de internet-udbydere som deltager er AT&T, Comcast, Time Warner Cable og Verizon.

Efter de fire første overtrædelser kan de iværksætte en række konkrete tiltag over for pirater, herunder at begrænse hastigheden og viderelede abonnenten til en infoside om piratkopiering. I nogle tilfælde kan der blive tale om at afbryde forbindelsen helt.

Det nye system skulle allerede være sat i gang, men det ser ud til, at de mange protester mod Stop Online Piracy Act (SOPA) og Protect IP Act har forsinket projektet.

"SOPA og PIPA har helt klart haft en effekt. De har været bekymret for at blive fanget i et stormvejr af negativ omtale, hvis de rykker for hurtigt," siger Jill Lesser fra Center for Copyright Information.

De nye tiltag retter sig specifikt mod brugere af fildelingsnetværk. De er normalt nemme at spore gennem deres ip-adresser.

Første gang modtager brugeren blot en e-mail fra sin internet-udbyder, som fortæller, at kontoen måske er blevet misbrugt til tyveri af online-indhold.

Næste gang indeholder mailen en længere og oplysende tekst, der fortæller om fildeling på nettet.

Så bliver tonen skærpet tredje og fjerde gang, hvor der kommer en pop-up-besked, som brugeren aktivt skal reagere på.

Herefter starter de såkaldte "mitigation measures". Her må den enkelte internet-udbydere afgøre, hvad man vil gøre. Det kan altså være en midlertidig nedsættelse af internet-forbindelsens hastighed som en advarsel.

Der kommer til at gå mindst syv dage mellem de enkelte beskeder og det er kun brugere, som er meget aktive på fildelingsnetværk, der kan forvente at blive kontaktet.

Internet-brugerne har mulighed for at klage, hvis de føler sig uretfærdigt behandlet, og de kan få et ekstra "strike", hvis de hævder, at piratkopieringen er sket over en åben, ukrypteret trådløs netværks-forbindelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere