Artikel top billede

Facebook skruer ned for dine opdateringer

Har du en Facebook-side, bliver dine opdatering sandsynligvis set af et betydeligt mindre publikum end tidligere.

Er det, som om opdateringerne på din Facebook-side får mindre og mindre opmærksomhed?

Så er det måske ikke bare indbildning.

Det skyldes sandsynligvis en ændring, som Facebook sidste måned lavede i den såkaldte Edgerank-algoritme.  

Edgerank-algoritmen er så at sige den formel, der afgør, hvilke opdateringer der bliver præsenteret for den enkelte Facebook-bruger.

Og ifølge det amerikanske magasin Adweek betyder de seneste ændringer i algoritmen, at opdateringer fra virksomheder og organisationer med Facebook-sider nu kun bliver vist for halvt så mange Facebook-brugere som tidligere. 

Markant mindre eksponering

En del mennesker tror, at en Facebook-opdatering bliver vist for alle mennesker, der har liket en side.

I virkeligheden får du som Facebook-bruger som udgangspunkt kun vist de opdateringer, som Facebook vurderer er mest relevante for dig. 

Og ifølge en undersøgelse foretaget af det amerikanske medieburea We Are Social  betyder den seneste ændring i Facebooks algoritme, at det nu kun er 12 procent af de mennesker, som har liket en virksomhed, der får en given opdatering at se.  

Før den 25. september, da Facebook ændrede algoritmen, var tallet 25 procent. 

Ifølge Adweek er We Are Social blot et af flere amerikanske pr-bureauer, der gennem den sidste måned har oplevet effekten.

Forskellen er mindre i praksis

Meget tyder dog på, at det er de færreste virksomheder, der i praksis vil opleve en stor forskel.

For angiveligt betyder algoritme-ændringen, at opdateringer nu i endnu højere grad end tidligere kun vil blive præsenteret for de folk, der er tilbøjelige til at kommentere, like og dele en virksomheds opslag.

Mens de folk, der bliver siet fra, vil være folk, der ikke tidligere har vist udpræget interesse for en virksomheds opdateringer. 

Skaber Facebook et kunstigt behov?

Det er dog værd at bemærke, at ændringen kommer kort tid efter, at Facebook har indført en betalingsløsning, der gør det muligt for virksomheder at få deres opdateringer eksponeret for endnu flere Facebook-brugere.

Det har blandt andet fået tech-side Mashable til at beskylde Facebook for med ændringerne i Edgerank at skabe et kunstigt behov for synlighed - og dermed et marked for den nye betalingsløsning.

Læs også:
 

Derfor vælter Facebook-klagerne ned over virksomhederne  

Undgå en Telenor-sag: Sådan tager du Facebook-stormen i opløbet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere