Artikel top billede

Massive investeringer tynger Itplaneten

Den vestjyske enterpriseforhandler er ved at forberede sig til fremtiden og må derfor æde et nulresultat i sit seneste regnskab.

Det er dyrt at forberede sig på fremtiden. Det er den lektie, som den lille Varde-forhandler Itplaneten har måttet sande i det forgangne år, hvor virksomheden fik et minimalt overskud før skat på 49.409 kroner mod knap en halv million kroner året før.

Direktør i Itplaneten, Jacob V. Schmidt, forklarer det magre resultat en række investeringer især i forhandlerens hosting-løsninger.

Så på trods af en pæn stigning i omsætningen fra 27 til 32 millioner kroner og et forbedret bruttoresultat med et plus på 9,5 millioner kroner æder øgede personaleomkostninger og afskrivninger en stor del af fremgangen. Samtidig er selskabets balance steget med næsten tyve procent til 10,5 millioner kroner. Det afspejler, at der på grund af flere abonnementsbaserede kunder er flere penge bundet i tilgodehavender og gæld. Det slår så igennem som flere renteudgifter, der også trækker fra i resultatet.

Jacob V. Schmidt kan dog her i det nye år glæde sig over "et flot første kvartal", som giver grund til at tro på "et rigtigt godt resultat", som han udtrykker det. Optimismen illustreres også af, at Itplaneten sidst på sommeren åbnede et salgskontor i Århus.

"Vi har brugt meget tid på at forædle vores hosting-produkter og har igen i år investeret massivt. Men vi ser frem til at høste gevinsten i det kommende år. Vi har blandt andet fået mange nye hostingkunder, hvor betalingen er periodiseret over de næste tre år, så der regner jeg med, at min investering kommer hjem igen. Vi ved jo godt, at hostingmarkedet står over for interessante konsolideringer i den nærmeste fremtid, så det tager jeg også bestik af," siger Jacob V. Schmidt.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Næsten hver sjette virksomhed bliver ramt af den samme malware, der stjæler bankoplysninger - Agent Tesla er tilbage i Danmark på fuld kraft
Dridex-malwaren som stjæler bankoplysninger, rammer omtrent hver sjette virksomhed i hele verden. I Danmark er den største trussel en keylogger via malwaren Agent Tesla.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.