Artikel top billede

Ingram Micro tilbage i Danmark

Teledistributøren Brightpoint er nu endegyldigt blevet en del af Ingram Micro, som dermed udvider sin tilstedeværelse på det danske marked.

Verdens største it-distributør, Ingram Micro, er ligeså stille ved at vende tilbage til det danske marked. Ingram Micro har netop afsluttet opkøbet af teledistributøren Brightpoint, som med godt 30 ansatte i den danske afdeling dermed får officiel status som en del af Ingram Micro-koncernen.

Opkøbet af Brightpoint rejser spørgsmålet, om Ingram Micro nu er på vej tilbage som broadline-distributør på det danske marked.

Ingram Micros danske landechef Martin Wulff siger, at det indtil videre er planen at lade Brightpoint fortsætte som et selvstændigt selskab.

"Hvad Brightpoint kommer til at bidrage med, må vi se på fremadrettet. Men alt kan jo ske," siger Martin Wulff.

Ingram Micro solgte i 2009 sin danske broadlineaktiviteter til Also Actebis og beholdt kun en mindre afdeling, som tog sig af distribution indenfor datafangst og point of sales. Dengang lød meldingen, at man alene ville fokusere på det svenske marked. I 2011 begyndte Ingram Micro dog igen at sælge til danske forhandlere fra et salgskontor i det sydlige Tyskland. Heller ikke det set up bliver der ifølge Martin Wulff ændret på efter overtagelsen af Brightpoint.

"På broadlinesiden har vi været i gang igen siden 2011, hvor vores eksportafdeling startede op med at sælge varer fra Tyskland. Det er der ingen planer om at ændre," siger Martin Wulff.

Ingram Micros svenske landechef Derrick Wood er en smule mere åbenmundet end sin danske kollega. Han fortæller til det svenske it24, at opkøbet af Brightpoint, at Ingram Micro fordobler medarbejderstyrke på nordisk plan med yderligere 227 ansatte - heraf de 34 alene i Danmark.

"Det indebærer også, at vi kommer tilbage til Norge, Finland og Sverige," siger Derrick Wood til it24.

Han fortæller videre, at man Ingram Micro vil bruge tiden frem til nytår på at analysere, hvordan man vil organisere sig i fremtiden.

"I slutningen af året håber jeg, at der er skabt klarhed. Det jeg kan sige i dag er, at vores kunder og partnere ikke vil mærke nogen forskel de næste tre måneder," siger Derrick Wood.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere