Ravn IT: Vi henter halvdelen på hardware

Slagelse-forhandleren Ravn IT rykker mod øst og baserer stadig en betragtelig del af omsætningen på salg af hardware.

I 2007 kom halvdelen af Slagelse-forhandleren Ravn IT's omsætning fra salg af hardware, og det gør den i store træk stadig, fortæller direktør Torben Ravn. 

"Jeg tror faktisk, det holder meget godt stik stadigvæk. Der er stort set aldrig nogen, der bare vil have hardware. Løsningerne er altid bundet op på et eller andet behov, kunden vil have dækket."

Torben Ravn er direktør i Ravn IT, og det er hans bror Henrik Ravn også.

Forhandleren leverer løsninger af forskellig slags eksempelvis inden for it-infrastruktur, udvikler også en del intranet.

"Der kan vi også levere infrastruktur, men kunderne har ind i mellem noget i forvejen, som vi baserer løsningen på eksempelvis SharePoint," siger Torben Ravn og tilføjer:

"Vores motto er, at alt, hvad vi laver, skal give merværdi til kundens installation."

Ren organisk vækst
Siden CRN skrev om Ravn IT i 2007, er selskabet vokset temmelig meget. Såvel bruttofortjenesten som bundlinjen er fordoblet.

"Vores vækst er ren organisk. Vi har fravalgt at købe op af strategiske årsager, fordi vi vil være sikre på at beholde den "Ravn IT ånd", vi har i firmaet," siger Torben Ravn.

Da spørgsmålet falder på, hvem Ravn IT hovedsagelig konkurrerer mod, bliver der helt stille i den anden ende. Konkurrence er ikke noget, der holder Torben Ravn søvnløs. Han vil hellere snakke om samarbejdspartnere, som firmaet har omkring otte af alene i Slagelse.

Antallet af konkurrenter, vurderer Torben Ravn, ligger på omkring det halve.

"Hvis vi møder nogen, så er det lokale virksomheder som Jara IT, Mentor IT, Itheco Business Solutions og Accendo, men vi har nu aldrig tabt til nogen af dem," siger han.

Et exceptionelt år
Hverken driftsresultat eller resultat før eller efter skat lever op til det forrige år, hvilket Torben Ravn forklarer sådan her:

"Vores resultat i år er nok et mere realistisk et end de forgangne, hvor vi havde rigtig mange store sager som alene stod bag væksten i omsætning og indtjening. Vi har ikke haft en eneste sag af den kaliber i regnskabsåret 2011/12."

Forventninger er store til indeværende år hos Slagelse-forhandleren.

"Vi er rykket mod Høje Taastrup, for vi vil gerne ind og lege med de lidt større kunder, hvor vi mener, at vi har noget at byde på. Derudover er det også psykologisk vigtigt, at vi ikke kun er i Slagelse," siger Torben Ravn og henviser til, at alene det, at Ravn nu også er repræsenteret i Storkøbenhavn, har betydet, at selskabet har fået "en del nye kunder."

Vil gerne udfordres
Firmaet bevæger sig op i markedet og vil gerne have de lidt mere udfordrende kunder.

"Vi har fået kompetencer i huset, som kan klare nogle større udfordringer. Hovedsagelig inden for Exchange SQL SharePoint og virtualisering, ligesom sikkerhed også er et specialistområde."

Ravn IT satset også meget på Microsoft og dets cloudprodukt Office 365 og synes selv, det går helt godt på den front:

"Vi har mere end 70 kunder nu, og er ifølge Microsoft en af de bedste partnere i Danmark."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske regioner vil fortsætte med patientjournal-løsning fra DXC Technology - men Systematic-brok kan tvinge dem til køb af helt andet system
De fem danske regioner frygter at blive tvunget til at købe et nyt patientjournal-system, selvom regionerne gerne vil fortsætte brugen af den nuværende løsning fra DXC Technology. Det kan blive konsekvensen, efter Systematic har brokket sig over, at regionerne vil forlænge systemets support- og vedligeholdesesaftale på ubestemt tid.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.