Artikel top billede

Ravn IT: Vi henter halvdelen på hardware

Slagelse-forhandleren Ravn IT rykker mod øst og baserer stadig en betragtelig del af omsætningen på salg af hardware.

I 2007 kom halvdelen af Slagelse-forhandleren Ravn IT's omsætning fra salg af hardware, og det gør den i store træk stadig, fortæller direktør Torben Ravn. 

"Jeg tror faktisk, det holder meget godt stik stadigvæk. Der er stort set aldrig nogen, der bare vil have hardware. Løsningerne er altid bundet op på et eller andet behov, kunden vil have dækket."

Torben Ravn er direktør i Ravn IT, og det er hans bror Henrik Ravn også.

Forhandleren leverer løsninger af forskellig slags eksempelvis inden for it-infrastruktur, udvikler også en del intranet.

"Der kan vi også levere infrastruktur, men kunderne har ind i mellem noget i forvejen, som vi baserer løsningen på eksempelvis SharePoint," siger Torben Ravn og tilføjer:

"Vores motto er, at alt, hvad vi laver, skal give merværdi til kundens installation."

Ren organisk vækst

Siden CRN skrev om Ravn IT i 2007, er selskabet vokset temmelig meget. Såvel bruttofortjenesten som bundlinjen er fordoblet.

"Vores vækst er ren organisk. Vi har fravalgt at købe op af strategiske årsager, fordi vi vil være sikre på at beholde den "Ravn IT ånd", vi har i firmaet," siger Torben Ravn.

Da spørgsmålet falder på, hvem Ravn IT hovedsagelig konkurrerer mod, bliver der helt stille i den anden ende. Konkurrence er ikke noget, der holder Torben Ravn søvnløs. Han vil hellere snakke om samarbejdspartnere, som firmaet har omkring otte af alene i Slagelse.

Antallet af konkurrenter, vurderer Torben Ravn, ligger på omkring det halve.

"Hvis vi møder nogen, så er det lokale virksomheder som Jara IT, Mentor IT, Itheco Business Solutions og Accendo, men vi har nu aldrig tabt til nogen af dem," siger han.

Et exceptionelt år

Hverken driftsresultat eller resultat før eller efter skat lever op til det forrige år, hvilket Torben Ravn forklarer sådan her:

"Vores resultat i år er nok et mere realistisk et end de forgangne, hvor vi havde rigtig mange store sager som alene stod bag væksten i omsætning og indtjening. Vi har ikke haft en eneste sag af den kaliber i regnskabsåret 2011/12."

Forventninger er store til indeværende år hos Slagelse-forhandleren.

"Vi er rykket mod Høje Taastrup, for vi vil gerne ind og lege med de lidt større kunder, hvor vi mener, at vi har noget at byde på. Derudover er det også psykologisk vigtigt, at vi ikke kun er i Slagelse," siger Torben Ravn og henviser til, at alene det, at Ravn nu også er repræsenteret i Storkøbenhavn, har betydet, at selskabet har fået "en del nye kunder."

Vil gerne udfordres

Firmaet bevæger sig op i markedet og vil gerne have de lidt mere udfordrende kunder.

"Vi har fået kompetencer i huset, som kan klare nogle større udfordringer. Hovedsagelig inden for Exchange SQL SharePoint og virtualisering, ligesom sikkerhed også er et specialistområde."

Ravn IT satset også meget på Microsoft og dets cloudprodukt Office 365 og synes selv, det går helt godt på den front:

"Vi har mere end 70 kunder nu, og er ifølge Microsoft en af de bedste partnere i Danmark."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Morten Boel Sigurdsson forlader livsværket Omada efter 21 år - nu begynder nyt kapitel: "Det er nærmest berusende spændende"
Interview: Efter 21 år har Morten Boel Sigurdsson endegyldigt forladt Omada, som han selv var med til at stifte i 1999. Teltpælene i det amerikanske er rykket op, og han og familien er tilbage i Danmark. "Der er én årsag til, at jeg stopper nu," fortæller han.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.