Top 100:Her er de 69 bedste danske it-konsulenthuse lige nu: Se listen

Artikel top billede

Ravn IT: Vi henter halvdelen på hardware

Slagelse-forhandleren Ravn IT rykker mod øst og baserer stadig en betragtelig del af omsætningen på salg af hardware.

I 2007 kom halvdelen af Slagelse-forhandleren Ravn IT's omsætning fra salg af hardware, og det gør den i store træk stadig, fortæller direktør Torben Ravn. 

"Jeg tror faktisk, det holder meget godt stik stadigvæk. Der er stort set aldrig nogen, der bare vil have hardware. Løsningerne er altid bundet op på et eller andet behov, kunden vil have dækket."

Torben Ravn er direktør i Ravn IT, og det er hans bror Henrik Ravn også.

Forhandleren leverer løsninger af forskellig slags eksempelvis inden for it-infrastruktur, udvikler også en del intranet.

"Der kan vi også levere infrastruktur, men kunderne har ind i mellem noget i forvejen, som vi baserer løsningen på eksempelvis SharePoint," siger Torben Ravn og tilføjer:

"Vores motto er, at alt, hvad vi laver, skal give merværdi til kundens installation."

Ren organisk vækst

Siden CRN skrev om Ravn IT i 2007, er selskabet vokset temmelig meget. Såvel bruttofortjenesten som bundlinjen er fordoblet.

"Vores vækst er ren organisk. Vi har fravalgt at købe op af strategiske årsager, fordi vi vil være sikre på at beholde den "Ravn IT ånd", vi har i firmaet," siger Torben Ravn.

Da spørgsmålet falder på, hvem Ravn IT hovedsagelig konkurrerer mod, bliver der helt stille i den anden ende. Konkurrence er ikke noget, der holder Torben Ravn søvnløs. Han vil hellere snakke om samarbejdspartnere, som firmaet har omkring otte af alene i Slagelse.

Antallet af konkurrenter, vurderer Torben Ravn, ligger på omkring det halve.

"Hvis vi møder nogen, så er det lokale virksomheder som Jara IT, Mentor IT, Itheco Business Solutions og Accendo, men vi har nu aldrig tabt til nogen af dem," siger han.

Et exceptionelt år

Hverken driftsresultat eller resultat før eller efter skat lever op til det forrige år, hvilket Torben Ravn forklarer sådan her:

"Vores resultat i år er nok et mere realistisk et end de forgangne, hvor vi havde rigtig mange store sager som alene stod bag væksten i omsætning og indtjening. Vi har ikke haft en eneste sag af den kaliber i regnskabsåret 2011/12."

Forventninger er store til indeværende år hos Slagelse-forhandleren.

"Vi er rykket mod Høje Taastrup, for vi vil gerne ind og lege med de lidt større kunder, hvor vi mener, at vi har noget at byde på. Derudover er det også psykologisk vigtigt, at vi ikke kun er i Slagelse," siger Torben Ravn og henviser til, at alene det, at Ravn nu også er repræsenteret i Storkøbenhavn, har betydet, at selskabet har fået "en del nye kunder."

Vil gerne udfordres

Firmaet bevæger sig op i markedet og vil gerne have de lidt mere udfordrende kunder.

"Vi har fået kompetencer i huset, som kan klare nogle større udfordringer. Hovedsagelig inden for Exchange SQL SharePoint og virtualisering, ligesom sikkerhed også er et specialistområde."

Ravn IT satset også meget på Microsoft og dets cloudprodukt Office 365 og synes selv, det går helt godt på den front:

"Vi har mere end 70 kunder nu, og er ifølge Microsoft en af de bedste partnere i Danmark."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital