Artikel top billede

Dell sælger kommunale pc'er uden om forhandlere

Pc-producenten overlader mindre kommunale kunder til en eksklusiv skare af forhandlere, mens de store ordrer sælges direkte.

Når Dell skal levere pc'er til de kommuner, der har tilsluttet sig den fælleskommunale indkøbsaftale 50.42, bliver det primært direkte fra firmaet selv, og ikke så meget via forhandlere.

Det oplyser Christian Borg Møhl, der er kanalchef i Dell, til CRN.

"Vi har en række major accounts, hvor vi overvejende sælger direkte, og så har vi medium accounts, som vi arbejder sammen med partnerne på," siger han.

Indkøbsaftale 50.42 henvender sig primært til pc-producentens major account-kunder, der bestiller meget på en gang. I et af de seneste minudbud under 50.42 har Dell for eksempel solgt pc'er til 17 kommuner for næsten 45 millioner kroner.

Ifølge Christian Borg Møhl overlader Dell det til forhandlere som Dustin, Atea og Comm2ig at servicere de mindre kommunale kunder.

"Der er det oplagt, at en partner hjælper med logistikopgaver og så videre," forklarer Christian Borg Møhl.

Det afspejler ifølge Dells kanalchef resten af det offentlige marked, hvor det også er det store forhandlere, der er dominrende. Han mener, at kommunerne som relativt store, komplekse organisationer finder et bedre match i de lidt større partnere.

"Som udgangspunkt vil vi gerne mødes med kunderne der, hvor de ønsker at mødes med os," siger Christian Borg Møhl, som understreger, at nogle kommuner foretrækker at handle gennem en anden indkøbsaftale (50.41), som åbner for at kommunerne kan samarbejde med mindre, lokale forhandlere.

"Det respekterer vi naturligvis," siger Christian Borg Møhl.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere