Artikel top billede

Analytiker: Atea er stadigvæk en god investering

Selvom Atea-aktien er steget siden tirsdag aften, kan du stadigvæk gøre en god handel, siger analytiker.

Sent i aftes strandede forhandlingerne om et salg af Atea til en unavngiven kapitalfond. Det får dog ikke selskabets aktie til at være mindre attraktiv.

"Vi er stadigvæk positive over for Atea-aktien," siger Mikkel Kirkegaard Petersen, der er senior aktierådgiver i Nordea.

Ifølge aktie-analytikeren har Atea-aktien vist en fin vækst og et godt udbytte. 

"Vi er næsten oppe på 10 procent om året, som man får retur i udbytte. Det er der ikke mange aktier, der betaler - specielt ikke i it-sektoren," forklarer han.

Samtidig understreger Mikkel Kirkegaard Petersen, at Atea allerede før nyheden om salgsforhandlingerne var en attraktiv aktie. Atea startede ugen i med en kurs omkring 58 kroner pr. aktie, som steg til 67 efter at Atea offentliggjorde, at man var i salgsforhandlinger. Her til morgen er kursen så faldet til 62, som rekation på, at salget er afblæst.

"Nu er den så lidt billigere, end den var i går. Men så skal man så selvfølgelig heller ikke regne med, at der kommer nogen og køber den i morgen," siger aktierådgiveren.

70 kroner er en fair pris

Det er ifølge Mikkel Kirkegaard Petersen de underliggende fundamentale forhold, der gør, at aktien er en fornuftig investering.

"Så kan man tage det med som et ekstra krydderi, at der er en mulighed for, at der er nogen, der vil købe virksomheden," siger han og fremhæver det som en attraktiv egenskab, at der er købsinteresse. 

Han understreger dog, at det også skal være på baggrund af de overskud, Atea leverer.

"Så det kræver selvfølgelig, at de fortsætter med det, og det er der ikke noget, der tyder på, at de ikke gør. De (Atea, red.) har haft en ganske fornuftig udvikling i både omsætning og indtjening, og balancen er også rigtig stærk. Det er et sundt selskab," siger Mikkel Kirkegaard Petersen. Han mener, at aktien sagtens kan nå op på kurs 70.

"Vores analytikere mener, at 70 norske kroner er en fair pris for den aktie," lyder det fra aktierådgiveren i Nordea.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere