Artikel top billede

Jesper Scharff: Canadisk overtagelse har intet med mit jobskifte at gøre

Stilling som administrerende direktør i stort dansk datacenter lokkede veteranen væk fra direktørjobbet, som han haft i 11 år.

Efter 11 år som direktør i samme virksomhed skifter Jesper Scharff jobbet som direktør i Logica Danmark ud med en ny direktørstilling i Skandinavisk Data Center, SDC. 

Det blev officielt klokken 10 i dag, hvor direktøren sendte en mail ud i virksomheden. Og ifølge Jesper Scharff er timingen for skiftet rigtig god. 

"Nu har jeg ligesom været med der fra WM-Data og gå fra value-add til løsningshus, og så kom Logica, hvor man arbejdede med outsourcing, og nu skulle man ligesom til det en gang til, og så tænkte jeg, at det måske er meget godt, at der kommer nogle nye koste til, og samtidig med, at jeg synes, at det her (SDC, red.) lyder spændende," siger den nu afgående Logica-direktør.

Han understreger samtidig, at det ikke har noget med CGI's opkøb af Logica at gøre. 

"Nej, det har det faktisk ikke. Det kunne måske lyde sådan, men det har det faktisk ikke," siger han.

Canadiske CGI købte tidligere på året Logica for næsten 16 milliarder kroner, og nu skal Logica altså lægges ind under CGI.

"Det passer meget godt med, at vi skal i gang med en transformation fra Logica Danmark til CGI Danmark," siger den afgående direktør.

Han ser frem til at starte i sit nye job, når året er omme, og han stopper i Logica.

"Der dukkede en spændende mulighed op som administrerende direktør hos SDC fra første januar. Det, syntes jeg, lød rigtig spændende, og efter 11 år er det måske meget godt at prøve noget nyt. Finansverdenen er jo en verden, hvor der sker utrolig meget i øjeblikket," siger Jesper Scharff om sin kommende arbejdsgiver, der har en kundekreds som omfatter 138 danske, norske, svenske og færøske pengeinstitutter, der også fungerer som ejere af SDC.

Den kommende SDC-direktør fortsætter året ud i Logica, der samtidig har udpeget en ny konstitueret direktør i form af Martin Petersen, der tidligere har været ansvarlig for et af selskabets store områder.
 
"Det er ham, der tidligere har haft ansvaret for vores 'public sector', som er en stor del af vores forretning. Så han er meget kompetent til det. Han tager indtil videre over som konstitueret administrerende direktør," siger Jesper Scharff, der kun har rosende ord til overs om sin efterfølger.

I forbindelse med, at Jesper Scharff udtrådte af bestyrelsen i Logica, har han fortalt vores søstermedie Computerworld, at ville fortsætte som direktør. Det gør han så året ud.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.