Artikel top billede

Media Markts ejere mister stor del af overskuddet

Eurokrisen får Media Markts ejer til at nedjustere sine forventninger, og overskuddet er reduceret betydeligt.

Da den store tyske kæde Media Markt i 2006, gik ind på det svenske marked, blev der for alvor fyret op under den blodige, svenske retailkrig, der tidligere i år kostede Expert i Sverige livet.

Media Markts ejer, Metro Group, er så økonomisk trængt, at selskabet for nylig har måttet nedjustere forventningerne på grund af Euro-krisen. Det skriver CRNs svenske søstermedie IT24.

Selvom omsætningen i tredje kvartal steg to procent til 15,9 milliarder euro, har Metro Group oplevet et markant fald i overskuddet, der er faldet med en tredjedel i forhold til sidste år.

Metro Groups administrerende direktør Olaf Koch fortæller til IT24, at forretningen er blevet forværret i de seneste par uger, fordi kunderne er tilbageholdende med at bruge penge, men at han er overbevist om, at selskabet vil komme styrket ud af den vanskelige periode.

Branchen for forbrugerelektronik er så hårdt presset, at en af Media Markts søsterkæder i Belgien og Tyskland har måttet udfase forbrugerelektronikken for at fokusere på produkter som tøj og sko, der kan sælges til højere margener.

Retailkrigen i Sverige har ramt hårdt og allerede kostet store kæder som Expert og OnOff livet. For to uger siden skrev IT24, at halvdelen af Audio Videos franchise-butikker taber penge, og også Siba, der ejer Computercity i Danmark, har måttet lukke forretninger på stibe i Sverige som følge af det blodige marked på den anden side af Sundet. 

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.