Artikel top billede

Skrid fra børn, kone og madpakker - tag på arbejdseksil i syden

Derfor vil dansk iværksætter sende firmaer på arbejdsrejser til Rio de Janeiro, Kina og Spanien.

En internetforbindelse og en bærbar er ofte nok til at klare de fleste job i it-branchen.

Den mobilitet vil Nikolaj Astrup Madsen tage til yderligheder og sende danske firmaer og deres ansatte på intensive arbejdsrejser og workshops til så fjerne egne som Brasilien og Kina.

Nikolaj Astrup Madsen testede for nylig sit koncept med 20 iværksættere, der stak af på en uges tur til Barcelona for at netværke og knokle i et afsides sommerhus under navnet WorkAway. En tur der blev udsolgt på 48 timer.

Derfor har han nu fået så meget blod på tanden, at han har startet forretningen Workaholiday, som skal sende firmaer til udlandet på koncentrerede arbejdsture.

Hvorfor ikke Viborg?

En "Workaholiday" er baseret på filosofien om, at hvis man giver fantastiske mennesker nogle fantastiske rammer, så sker der fantastiske ting, forklarer Nikolaj Astrup Madsen.

Hvis et helt firma eller en afdeling i et firma isolerer sig for en stund langt fra deres rutiner, er der mulighed for at styrke relationer, innovation og effektiviteten.

Men hvorfor kunne de "landflygtige" iværksættere ikke bare drage til Viborg?

"Det kunne vi også sagtens. Men jeg tror, at det er lidt nemmere at slukke telefonen, når man sidder langt ude på landet i Spanien. Hvis vi tog til Viborg, ville der altid være risikoen for, at nogle af deltagerne "lige" ville tage telefonen eller et møde i nærheden. Og al respekt for en domkirkeby som Viborg, men Barcelona klinger lidt bedre end Viborg," fortæller Nikolaj Astrup Madsen, der er nyslået selvstændig konsulent inden for online markedsføring.

"Her havde vi muligheden for at skabe nogle lækre rammer langt væk fra alting i en uge, hvor iværksætterne kunne gå i dybden med deres projekter og selv styre deres tid. De skulle ikke tænke på at hente børn eller lave mad. De blev hentet i lufthavnen, køleskabet var fyldt med drikkevarer og der blev lavet mad til dem".

Det er ikke en ny idé at trække folk ud af deres vante rammer og lade dem arbejde koncentreret i en kort periode.

Det er for eksempel hele ideen med StartupWeekend, hvor firmaer opstartes på en weekend. Blogger på Version2 Terese Hansen har også leget med tanken om at sende it-iværksættere ud på landet i fællesskaber.

Læs også dagbog fra WorkAway af Halfdan Timm, der var med på turen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere