Artikel top billede

Apple overvejer at droppe Intel-processorer

Apple vil angiveligt udskifte Intel-processorerne i sine computere med ARM-teknologi.

Nu ser det ud til, at Apple vil erstatte Intels processorer i Mac-computerne med sine egne ARM-chips. Det melder Bloomberg. Den samme ARM-teknologi bruges allerede til Apples mobile enheder, som iPad og iPhone.

Tre unavngivne kilder fortæller til Bloomberg, at Apple er overbevist om, at ARM-processorer på et tidspunkt bliver hurtige nok til at køre stationære og bærbare computere. Dette skifte kommer ikke til at ske lige med det samme. Det ventes først at ske i 2017.

Apple-chef Tim Cook ønsker at tilbyde kunderne en ensartet brugeroplevelse på bærbare, telefoner, tablets og fjernsyn, og det vil være lettere, hvis alle platformene kører på den samme chiparkitektur. Det kan også betyde, at Mac OS og iOS bliver smeltet sammen til ét styresystem.

I 2006 skiftede Apple fra PowerPC-platformen til Intel-cpu'er. Det var den nuværende Apple-chef Tim Cook, der forhandlede de nødvendige aftaler på plads med Intel. Men i de seneste år har Apple opkøbt flere chipudviklere og dermed fået stor ekspertise på ARM-platformen. Både iPhone 5 og den nyeste iPad indeholder en ARM-chip, som Apple selv har udviklet.

Der har tidligere været rygter om, at Apple ville lancere en Macbook med ARM-processor. Det er dog ikke sket endnu. Men ARM bliver allerede brugt i bærbare computere og servere. Den nye ChromeOS-notebook fra Samsung indeholder således en ARM-cpu.

ARM har traditionelt en stor fordel i forhold til Intel-processorer, når det gælder energiforbrug, men ydelsen er stadig ikke på samme niveau. Det kan ændre sig i løbet af de kommende år. Samtidig har Intel også forsøgt at matche energiforbruget med nye mobile processorer.

En analytiker hos Gartner mener, at Apples beslutning kan blive retningsvisende for hele pc-branchen.

"Apple er en trendsetter, og hvis de laver deres egen chip, vil mange andre også følge efter. Hvis mobilitet er vigtigere end funktionalitet, bliver situationen helt anderledes end i dag," siger analytikeren Sergis Mushell.

Det kan blive et stort problem for Intel, som stadig har mere end 80 pct. af markedet for pc-processorer. Senest har Intels største konkurrent AMD meldt ud, at man også vil fremstille ARM-processorer. Hverken Intel eller Apple har ønsket at kommentere historien.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.