Artikel top billede

Kaspersky: Windows-sikkerhed er meget bedre nu

Windows er ikke længere den store trussel mod sikkerheden. Nu er det Java og Flash, man skal passe på.

Det russiske antivirus-firma Kaspersky Lab har netop udsendt en ny udgave af sin IT Threat Evolution Report, der udkommer fire gange om året. Den indeholder blandt andet en oversigt med de ti mest alvorlige sikkerhedshuller i det seneste kvartal. Denne gang er der en lille overraskelse. For første gang i flere år er Microsoft ikke med i top-ti.  

Det ser altså ud til, at Microsoft har forbedret sikkerheden i sine produkter.

"Det skyldes den automatiske opdaterings-mekanisme, som er blevet forbedret i de seneste versioner af Windows," konstaterer Kaspersky Lab i sin rapport.

I den seneste tid har der været fokus på Java-sikkerhedshuller, og det bliver også bekræftet i top-ti-listen. Her er det Java-sårbarheder, der ligger på de første to pladser. Herefter følger en række Adobe-produkter, som Flash, Reader/Acrobat og Shockwave.

Apple har også to sikkerhedshuller i henholdsvis iTunes og Quicktime med på listen, ligesom der er en enkelt sårbarhed i softwaren Winamp.

Kaspersky Lab bekræfter endnu en gang, at Java er det største sikkerheds-problem i dag. Et af Java-sikkerhedshullerne blev således fundet hos 35 pct. af alle internet-brugere.

Så er der til gengæld godt nyt for danske brugere. På listen over de ti lande med den laveste risiko for lokal inficering med malware ligger Danmark som nr. 1. Her er det kun 10,5 pct. af computerne, hvor der er detekteret malware. I den anden ende ligger Bangladesh, hvor der er malware på 90 pct. af maskinerne.

Men disse tal er ikke helt pålidelige. De er indsamlet med Kaspersky's egen antivirus-software og talmaterialet er derfor meget tyndt for de lande, hvor Kaspersky ikke sælger mange programmer.

I sin rapport kritiserer Kaspersky de mange forskellige Android-versioner. Der er stadig mange enheder med forældede versioner af Android, og man skal typisk vente længe, inden producenter udsender en Android-opdatering - hvis det overhovedet sker.

Kaspersky kan således fortælle at 28 pct. af alle angreb mod Android sker på enheder med den håbløst forældede version 2.3.6.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere