Artikel top billede

Drop din egen webshop: QXL inviterer netbutikker indenfor

Er det for dyrt eller bøvlet at drive webbutik? Så flyt din butik ind hos kræmmer- og auktionsportalen QXL.

Auktionsportalen QXL vil tjene penge på at lægge serverplads til små netbutikker og hjælpe med at tiltrække kunder til webbutikkerne.

Derfor er QXL-shops blevet lanceret.

Butikkerne kommer til at ligge på QXL.dk, men i afgrænsede områder. Konceptet er tidligere set hos både Amazon og eBay, der også lader webbutikker oprette butikker. 48 butikker er oprettet som en del af en beta-test. Et eksempel er 4Mobil.

QXL håber at kunne skabe nye kunder til de selvstændige webbutikker ved at eksponere dem for auktionsportalens anslåede 500.000 oprettede profiler.

"Det er en udbredt misforståelse, at det er nemt at drive butik på nettet. Man skal selv sørge for en betalingsaftale til at modtage penge, bygge sin online butik og bruge tid og penge på at drive kunderne ind. Med vores nye tiltag kan butikkerne koncentrere sig om at købe de rigtige varer hjem og servicere deres kunder, mens vi leverer trafikken og kunderne," siger adm. direktør Steen Trier fra netauktionen QXL i en pressemeddelelse.

Tankegangen er heller ikke helt ulig den, der ligger bag den danske opstartsvirksomhed Købstaden.dk, som vil lave en samlet shopping-portal og sælge webbutiksløsninger til små virksomheder. Købstaden.dk åbnede officielt i sidste måned.

Det er som at flytte ind på Rådhuspladsen

"For rigtig mange netbutikker vil det svare til at flytte sin butik fra en sidegade i en lille provinsby til Rådhuspladsen på en travl lørdag eftermiddag. Vi har trafikken, og nu deler vi ud af den," siger direktør Steen Trier.

Webbutikker, der anvender QXL's løsning, kan sælge til faste priser eller vælge QXLs løsning med auktioner. Sidstnævnte mener direktøren kunne være en god mulighed, hvis firmaer har behov for hurtigt at få tømt ud i lagerbeholdninger.

En anden fordel ved at lægge sin webbutik ind under QXL's paraply skulle være, at butikkerne får en tilfredsheds-score - i stil med Trustpilot. Det skulle ifølge direktør Steen Trier give handlende lidt mere sikkerhed.

En QXL Shop er gratis i tre måneder i en testfase. Det er ikke muligt at få oplyst, hvad QXL forventer at kræve i betaling efter prøveperioden. Det kan blive i størrelsesordenen 500 kroner om måneden.

QXL er tidligere blevet pålagt at give returret på bortauktionerede varer. Det gælder også for bortauktionerede varer i de "hostede" webbutikker.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere