Artikel top billede

Hver fjerde danske Lenovo-pc sælges til privatkunder

Salg til retailkunder er en væsentlig forklaring på, at Lenovo har slået HP på det danske pc-marked.

Lenovo ser nu ud til endegyldigt at have distanceret HP som den største leverandør af pc'ere til det danske marked, og en del af forklaringen er den satsning på consumer-produkter, som for alvor belv skudt i gang i det netop afsluttede kvartal.

Ifølge tal fra IDC leverede Lenovo i tredje kvartal næsten 85.000 pc'ere til det danske marked marked. Det svarer til en markedsandel på 23,7 procent mod HP, som med en andel på 18,8 procent lagde sig på andenpladsen med godt 67.000 pc'ere.

Lenovos administrerende direktør Peter Juul Jørgensen fortæller, at næsten en fjerdedel af Lenovos salg til de danske forhandlere går til consumer,markedet, som i tredje kvartal aftog 18.700 pc'er.
Han ønsker dog ikke at oplyse, hvor stor en andel af salget der kommer fra Medion-brandet, som Lenovo købte i juni i fjor.

Derimod er han helt klar i spyttet, når han skal forklare Lenovos succes med at sælge pc'er.

"Vi fokuserer udelukkende på salg af pc'er. Vi har de bedste produkter, og vi har godt fat i den partnere, der sælger til business-markedet. Samtidig har vi langt over 100 forhandlere, som sælger vores consumerprodukter," siger Peter Juul Jørgensen.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere