Artikel top billede

Twitter nulstiller kodeord efter hacker-angreb

Tusindvis af Twitter-brugere er blevet informeret om, at deres konto er blevet hacket. En række store medieorganisationer er også ramt.

Det ser ud til, at Twitter har været udsat for et større hacker-angreb. Twitter har sendt e-mails til tusindvis af brugere for at informere dem om, at deres Twitter-konto kan være kompromitteret. Det sociale netværk har ikke afsløret kilden til angrebet, eller hvordan det er gennemført, og man vil heller ikke fortælle, hvor mange brugere der er berørt.

Men det skulle være sikkert, at en række store medieorganisationer er ramt. Det gælder blandt andet BBC og Techcrunch.

"Når vi vurderer, at en konto er blevet kompromitteret, bliver kodeordet nulstillet, og vi sender en e-mail til kontoindehaveren med besked om, at det er sket og en vejledning til at oprette et nyt kodeord. Det er en normal del af vores procedure for at beskytte brugerne," skriver Twitter i mailen.

Men denne gang ser det ud til, at Twitter har nulstillet for mange kodeord.

"I dette tilfælde har vi ved en fejl nulstillet kodeord for et stort antal konti, ud over dem som faktisk er blevet kompromitteret. Vi beklager, at dette kan have skabt besvær og forvirring," slutter mailen.

En del af de brugere, som har modtaget mailen, fortæller, at nogle af deres tweets er blevet slettet, mens andre har opdaget, at spam-links er blevet lagt ud i deres navn. Det er helt typiske tegn på, at kontoen er blevet hacket.

BBC oplyser, at man har modtaget advarslen for en række af sine Twitter-konti. Men nogle brugere har kritiseret, at mailen fra Twitter selv ligner en falsk phishing-besked.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere