Artikel top billede

Microsoft vil lure på dig gennem webcams

En patentansøgning varsler skræmmende indhug i privatlivets fred.

Forestil dig, at du har købt adgang til visningen af aftenens boksekamp på tv. Du har købt øl og inviteret 20 venner på besøg. Stemningen er høj, men midt i første runde bliver skærmen sort og afløst af en tekst: "I er flere personer i rummet end tilladt til denne udsendelse".

I er blevet afsløret af dit fjernsynskamera. 

Det kan blive et normalt scenarie i fremtiden, hvis Microsoft udnytter et ansøgt patent.

Patentet går i korte træk ud på, at Microsoft vil bruge webcams til at kontrollere, hvor mange personer der ser en given udsendelse. Det er ikke nævnt i patentet, men det er nærliggende at tro, at Microsoft vil bruge teknologien i sammenhæng med firmaets Kinect til Xbox 360, der har indbygget kamera.

I patentansøgningen kan man læse, at Microsoft forestiller sig, at filmudlejere og andre mediefirmaer vil få mulighed for at håndhæve deres licensbetingelser.

Når du som forbruger køber eller lejer indhold under bestemte betingelser, kan mediefirmaerne kontrollere, om du overholder dem. Hvis der for eksempel er for mange i lokalet, kan fimaet vælge at afbryde udsendelsen - eller kræve en højere betaling, skriver Kotaku.com

Ingen dato

Patentet blev ansøgt sidste år, men det er først blevet offenligt nu. Der er ingen dato på en eventuel implementering - eller om Microsoft overhovedet har tænkt sig at bruge patentet.

Patentet har den uskyldige titel: "Content distribution regulation by viewing user" og ligger i sin fulde længde her.

Det er ikke første gang, at webcams udnyttes til "at vende blikket" den anden vej. Hackere har for eksempel skaffet sig adgang til hemmelige onlinemøder ved at hacke webcams.

I et lidt mere fantasifuldt forsøg lykkedes det en nysgerrig fyr at lokke kvinder til at tage deres computere med i bad, så han på den måde kunne belure dem.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.