Artikel top billede

McAfee-stifter eftersøgt i mordsag

John McAfee er nu eftersøgt af politiet i Belize, som vil afhøre ham om drabet på hans nabo.

Politiet i Belize ønsker at afhøre John McAfee efter skuddrabet på hans nabo, den 52-årige restaurant-ejer Gregory Faull, som blev fundet dræbt lørdag nat. De to mænd havde haft mange problemer og så sent som sidste onsdag havde Faull indgivet en klage hos det lokale borgmesterkontor, hvor han hævdede at McAfee havde "affyret pistoler" og opført sig truende.

Stifteren af antivirus-firmaet McAfee er dog ikke mistænkt i sagen endnu, ifølge CBS, men flere medier fortæller at han har forbindelser til den kriminelle underverden i Belize.

Tidligere i år blev John McAfee blev anholdt for ulovlig våbenbesiddelse efter en ransagning af hans hjem.

En specialenhed under politiet i det mellemamerikanske land - den såkaldte Gang Suppression Unit - gennemførte i april en ransagning i en ejendom, der tilhører den 66-årige. Her fandt politiet blandt andet otte geværer og to pistoler, og John McAfee blev anholdt sammen med tre af sine sikkerhedsvagter for ulovlig våbenbesiddelse.

Han blev løsladt 14 timer senere efter forhandlinger med den amerikanske ambassade i Belize.

McAfee afviste alle anklagerne og hævdede at politiaktionen er en reaktion på, at han har nægtet at donere penge til regeringspartiet United Democratic Party.

Ejendommen fungerer som hovedkvarter for Belize Ecological Foundation, som angiveligt har fundet et nyt og meget effektivt antibiotikum i regnskoven i Belize. Politiet har også ransaget laboratoriet på ejendommen og beslaglagt prøver af antibiotika.

Ifølge det lokale nyhedsmedie Channel5 har McAfee ikke licens til at fremstille antibiotika i Belize. Det lokale politi oplyste desuden, at to af de fire sikkerhedsvagter på ejendommen slet ikke havde licens til at arbejde som vagter. En af McAfees vagthunde blev skudt og dræbt af politiet.

Ifølge Gizmodo har McAfee eksperimenteret med narkotiske stoffer og skrevet om effekterne i et russisk online-forum på nettet.

Sikkerheds-leverandøren McAfee blev solgt til Intel i august 2010 for omkring 7,7 mia. dollar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere