Artikel top billede

Her er skærmen du ikke kan ødelægge

Samsung forventer at kunne lancere de første produkter med fleksible OLED-skærme i begyndelsen af næste år.

Den sydkoreanske gigant Samsung starter snart produktionen af displays med plast i stedet for glas, hvilket skal gøre dem mere robuste, lettere og bøjelige. Det skriver Wall Street Journal. De såkaldte fleksible displays til mobile enheder er lige nu i den sidste udviklingsfase. De første produkter med fleksibel OLED-teknologi skulle være klar i første halvdel af 2013.

Både Sony og LG har udviklet prototyper med den samme teknologi, men Samsung satser på at blive de første, der kan præsentere et færdigt produkt.

Faktisk var det planen, at den første telefon med fleksibelt OLED-display skulle lanceres allerede i år. Den såkaldte "Galaxy Skin" smartphone blev vist frem på Consumer Electronics Show helt tilbage i 2011.

Telefonen er kun 8 millimeter tyk, og den skulle være bøjelig, som det fremgår af konceptbillederne fra Samsung. Den har et 4-tommers AMOLED-display med 800 x 480 billedpunkter og kører med Android som operativsystem.

Men det blev ikke til noget, og der er stadig ikke sat en dato på, hvornår Galaxy Skin kommer på markedet.

Det skulle dog være sikkert, at de bøjelige skærme kommer snart.

"Den vigtigste grund for Samsung til at bruge plast frem for glas er at fremstille displays som ikke kan smadres. Teknologien kan også reducere omkostningerne i produktionen og hjælpe med at differentiere selskabets produkter fra konkurrenterne," siger analytiker Lee Seung-chul til Wall Street Journal.

Den nedenstående video viser en tidlig prototype på det fleksible og meget hårdføre display.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.