Artikel top billede

Få certificeringer og it-efteruddannelse uden at kede dig ihjel

Gamle rotter i undervisningsbranchen vender tilbage med nyt firma. Slut med tavleundervisning.

Når en arbejdsgiver sender sine it-medarbejdere på efteruddannelse, forventer han at få en medarbejder tilbage, der straks er klar til at tage sin nye viden og redskaber. Men sådan er meget efteruddannelse ikke opbygget, mener det nyåbnet kursushus Skillshouse, der vil ruske op i undervisningen.

"Vi har sådan set bare taget udgangspunkt i, hvordan vi selv gerne ville undervises, hvis vi skulle på kursus. I stedet for at der står en underviser ved en skærm og fortæller i otte timer, så prøver vi at vende det på hovedet og primært lade folk lære gennem øvelsesopgaver. Der skal stadig være en underviser, men han skal mere fungere som en mentor," forklarer Anders William Petersen, medstifter og medejer.

Han har startet Skillshouse sammen med Jesper Weber Dohn. Stifter af kursusvirksomheden Microworld, der har været en tumultarisk periode igennem. Det er blandt andet erfaringer derfra, der er udgangspunktet for Skillshouse.

"Det er vores postulat, at meget efteruddannelse normalt består af 80 procent teoriundervisning og 20 procent praktisk undervisning. Det vil vi gerne vende på hovedet," siger Anders William Petersen med henvisning til det koncept, han kalder HandsOn.

Teorien er der stadig

Det lyder som noget af et postulat, at hovedparten af efteruddannelse ikke er praktisk orienteret?

"Det varierer selvfølgelig fra emne til emne, men hvis du tager en certificering inden for Windows Server 2012, vil jeg anslå, at 90 procent af kurset er teori og kun 10 procent praktiske øvelser. Ved kurser i .NET er det måske en 70/30- eller 60/40-fordeling. Der er altid en overvægt af teoriundervisning," mener Anders William Petersen, der har rådført sig med undervisere i branchen, der også ser muligheder i undervisning med mange flere praktiske øvelser.

Man skal dog ikke forvente at kunne hoppe over, hvor gærdet er lavest hos Skillshouse. Firmaet vil blot begrænse tiden med envejsundervisning. For eksempel ved at stille højere krav til kursusdeltagernes forhåndsviden, så undervisere ikke skal bruge tid på at gennemgå velkendte værktøjer og programmer.
Kurser hos Skillhouse er derfor ofte kortere end hos andre kursusudbydere, mener firmaet.

Er kurset en officiel certificering, vil der blive tilføjet ekstra kursusdage for at omfatte den obligatoriske undervisning. Men ved almindelig efteruddannelse skal tiden holdes ned - og fokuseres på workshops og praktik.

"Igen, det er sådan vi selv helst vil undervises, og det er også det vi mener, erhvervslivet ønsker sig. Som arbejdsgiver ønsker man ikke at få medarbejdere tilbage, der "ved" en masse. Man ønsker at få medarbejdere tilbage, der kan udføre opgaverne i praksis," siger Anders William Petersen.

Virtuelle maskiner bringer undervisningen hjem

En anden ting, der skal holde fokus på de praktiske opgaver, er online adgang til kursusmaterialet.

"Det stammer fra, at vi oprindeligt havde en idé om, at kursisterne skulle kunne lege videre derhjemme, så undervisningen ikke sluttede klokken 17.00," siger Anders William Petersen.

"Så på alle de kurser, det kan lade sig gøre, arbejder kursisterne på en virtuel maskine. Hvis man arbejder og laver øvelser i "Server 2012", kan man via en remote desktop-klient gå hjem og arbejde videre, i op til en måned efter kurset er slut. Det er jo de færreste, der har adgang til det samme miljø, derhjemme, men her kan de logge ind og lege videre," siger Anders William Petersen.

Skillshouse udbyder traditionelle tunge certificeringer, men satser i højere grad på undervisning inden for populære og lidt lettere emner som Phonegap, Mailchip, iOS-appudvikling, Joomla, Wordpress og søgemaskineoptimering. Firmaet mener også at være det første danske kursushus, der udbyder åbne kurser i Appcelerators Titanium. Et cross-platform udviklingsmiljø der kan compile til både native iOS og Android apps.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.