Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Nu skal danskerne lære at betale med mobilen

Fire store danske teleoperatører danner et nyt selskab, der skal stå for fremtidens mobilbetaling.

Sidste år gik de fire store teleselskaber TDC, Telenor, Telia og 3 sammen om at udvikle en betalingssløsning til mobiltelefoner. Nu er samarbejdet gået ind i den næste fase, hvor man har etableret et fælles selskab, som skal udrulle mobilbetaling til danskerne. Selskabet har endnu ikke fået et navn, men Peter Bredgaard er udpeget som adm. direktør.

"Efterspørgslen efter mobilbetaling er stærkt stigende. Med den unikke mulighed for at samle alle teleoperatørernes viden om mobilbetaling kan vi imødekomme behovet for brugervenlig og sikker mobilbetaling," siger Peter Bredgaard, der starter i jobbet den 1. januar.

De mobile betalingsløsninger skal lanceres i tre faser. I første fase overgår de eksisterende mobilbetalinger, som f.eks. betaling af billetter, afstemninger og donationer, til det nye selskab. Beløbet trækkes enten via telefonregningen eller via kundens bankkonto. Det betyder også, at erhvervskunder får mulighed for at foretage private sms-køb.
 
I anden fase indføres mobilbetaling i forbindelse med e-handel. Når en kunde køber en vare på nettet og når frem til siden med betaling, vil mobilbetaling være en af mulighederne. Kunden skal blot indtaste sit mobilnummer og bekræfte købet med en pinkode. Pengene trækkes på kundens bankkonto.
 
I tredje fase kan kunden tilføje andre kort til den mobile tegnebog - det kunne være medlemskort til fitnesscenter eller kontokort til stormagasiner. På længere sigt vil man også bruge NFC (Near Field Communication) teknologi, men det kræver, at den nødvendige infrastruktur først skal være på plads.

"Lige nu er vi en fase, hvor danskerne er i fuld gang med at tage mobilbetaling til sig. Næste fase bliver at fintune produktet, så kunderne oplever et produkt med høj sikkerhed kombineret med højere brugervenlighed og flere services end i dag, hvor det stadig kun er et begrænset udvalg af varer, der kan betales med mobiltelefonen," siger Peter Bredgaard.

Det nye joint-venture skal fungere som et selvstændigt selskab med egen bestyrelse, hvor de fire teleselskaber hver har en repræsentant i bestyrelsen.

Ifølge en undersøgelse fra YouGov Zapera har 19 pct. af danskerne haft deres debut med mobil betaling i de sidste seks måneder. Halvdelen af danskerne har prøvet at købe billetter med telefonen, og lidt flere har deltaget i sms-afstemninger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.