Artikel top billede

Yahoo skal måske udvikle søgemaskine til Facebook

Facebook og Yahoo forhandler om et nyt samarbejde, som kan betyde, at der skal udvikles en helt ny søgemaskine til det sociale netværk.

Ifølge den britiske avis Sunday Telegraph forhandler Facebook og Yahoo i øjeblikket om at indgå en søgealliance. De to internet-giganter samarbejder allerede om en række mindre projekter, herunder deling af nyheder fra Yahoo på Facebook, og de har netop afsluttet alle deres stridigheder om patenter. Det næste kan blive, at Yahoo skal udvikle en søgemaskine til Facebook.

Tilbage i september sagde Mark Zuckerberg, at man ville skabe sin egen søgemaskine. Allerede i dag er der "milliarder af søgeforespørgsler om dagen, og vi anstrenger os ikke engang," som Zuckerberg formulerede det.

Han mener, at Facebook står i en helt unik position til at svare på brugernes spørgsmål - som f.eks. hvor man finder den nærmeste sushi-restaurant.

"På et eller andet tidspunkt vil vi gøre det. Et hold arbejder på det," sagde han dengang.

Nu ser det ud til, at Facebook vil bruge ekspertise fra Yahoo til dette projekt. For Yahoo betyder det, at man får adgang til mere end en milliard brugere hos det sociale netværk. En alliance mellem Facebook og Yahoo kan dermed også blive en seriøs trussel mod Google.

De to kvindelige topchefer, som angiveligt forhandler om alliancen - Facebooks Sheryl Sandberg og Yahoos Marissa Meyer - har begge en fortid i Googles topledelse.

Yahoo har i øjeblikket et samarbejde med Microsoft, som leverer teknologi fra sin Bing-søgemaskine til portalen. Men dette samarbejde beskrives som problematisk, og det menes, at Yahoo forsøger at ophæve aftalen, der løber i ti år.

Det betyder også, at Yahoo skal starte helt fra bunden, hvis man igen vil udvikle sin egen søgemaskine.

Det er ikke alle, der tror på et samarbejde mellem Facebook og Yahoo. Hos All Things D afviser den sædvanligvis velinformerede Kara Swisher, at der skulle være forhandlinger mellem selskaberne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere