Artikel top billede

Slut med skærmkablet

Drømmen om den trådløse skærm bliver til virkelighed inden længe.

Snart kan du slippe for at skulle tilslutte et skærmkabel mellem computer og monitor. De nødvendige standarder ser ud til at være på plads nu. En ny alliance mellem Wireless Gigabit (WiGig) Alliance og Video Electronics Standards Association (VESA) skal sørge for, at fremtidens DisplayPort-signaludveksling kan køre uden kabler.

WiGig Alliance har udviklet en trådløs standard i 60 GHz frekvensbåndet, der kan overføre data med op til 7 gigabit i sekundet. Det er mere end rigelig til at sende et billedsignal til en eller flere skærme. VESA ejer alle rettigheder til DisplayPort-teknologien, der findes i de fleste nye stationære og bærbare computere.

Nu skal de to teknologier så kombineres, så man får en trådløs DisplayPort. Der er oprettet en ny arbejdsgruppe med medlemmer fra de to organisationer, som skal sørge for at certificere produkter med den nye trådløse teknologi.

Det skulle så betyde, at du kan købe en bærbar med WiGig, også kaldet 802.11ad, og samtidig være sikker på, at den vil fungere sammen med en skærm med trådløs DisplayPort.

Dell skulle være blandt de første, der udvikler en ultrabook med WiGig. Den nye Latitude 6430u model skulle være klar i de kommende måneder. Det passer med, at de nødvendige chipsæt til WiGig forventes klar i slutningen af 2012 eller begyndelsen af 2013.

Det hurtige trådløse netværk med op til 7 gigabit i sekundet kan selvfølgelig bruges til meget andet end skærmsignaler. Men et af målene med WiGig er netop at erstatte mange af de kabler, der forbinder dagens pc-udstyr.

Både Qualcomm og Marvell udvikler chipsæt med 802.11ad. I en meddelelse fortæller VESA, at den nye trådløse teknologi kan bruges til at sende skærmbilledet til alt fra computer-monitorer og fjernsyn til projektorer.

Det ser ud til, at den trådløse standard skal understøtte alle de funktioner, herunder daisy chaining, som også findes i den kabelbundne DisplayPort-teknologi.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere