Artikel top billede

SAP: It-udviklere holder kun i 15 år

Har it-udviklere en begrænset holdbarhed? Det mener en topchef hos giganten SAP.

I den nye James Bond-film "Skyfall" har en ny og meget ung skuespiller fået rollen som våbenmesteren Q. Det er første gang nogensinde, at Q er yngre end Bond selv - endda meget yngre. Bond er da heller ikke imponeret: "Du har stadig bumser!" lyder hans kommentar, hvorefter Q svarer, "Alder er ikke nogen garanti for effektivitet".

Det kan man skrive under på i teknologiens verden, der er fyldt med unge folk som Q. En SAP-topchef mener ligefrem, at udviklere har en meget begrænset holdbarhed ligesom elite-sportsfolk.

"En softwareudvikler holder ikke længere i dag end en cricket-spiller - omkring 15 år. De 20-årige er mere værdifulde for mig end de 35-årige," siger V. R. Ferose, der er chef for SAP's indiske forsknings- og udviklingsafdeling, til erhvervsbladet Economic Times.

Teknologien ændrer sig så hurtigt, at ældre udviklere skal bruge en masse tid og energi på at lære nyt eller risikere at sakke bagud. I dag handler det om mobile applikationer og cloud computing, og det stiller helt andre krav end traditionel programudvikling.

Mukund Mohan, der er chef for Microsofts startup accellerator program i Indien, mener, at nogle typer af udviklere har en holdbarhed på mindre end et år. Eller rettere, deres viden har en begrænset holdbarhed. De skal hele tiden lære nyt.

"Min datter udvikler en app til iPhone 4. Nu er hun ved at genudvikle den, så den fungerer bedre på iPhone 5. For fem år siden snakkede udviklere om Symbian. Nu er det ikke længere særlig relevant. Du skal kigge på Android eller iOS eller måske Windows 8 for at kunne følge med," lyder hans budskab.

Det forklarer dog ikke, hvorfor nogle virksomheder foretrækker de helt unge udviklere frem for lidt ældre it-folk - alle kan trods alt lære nyt.

Men Texas Instruments India fortæller, at man helst vil hyre de helt unge, fordi "friske hoveder lærer hurtigt og gør tingene på en anden måde, uden en bagage af tidligere erfaringer".

Det antydes altså, at det er hurtigere at oplære helt nye udviklere end at omskole erfarne folk.

Men det bedste råd er stadig at sørge for at holde sin viden opdateret.

"Teknologien udvikler sig så stærkt, at du bliver overflødig meget hurtigt, hvis du ikke lærer hele tiden. Vi kan se, at folk over 40 år har meget svært ved at forblive relevante. De har mistet en hel læringscyklus. Jeg har altid sagt til mine folk, "I skal være paranoide, når det gælder om at lære'", siger SAP's Ferose.

Den hurtige udvikling bliver også afspejlet på TIOBE's liste over de mest populære programmeringssprog, hvor Objective-C - det sprog, der bruges til at kode iPhone- og iPad-apps - lå som nummer 46 for et år siden. Nu ligger det allerede på en tredjeplads.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere