Artikel top billede

Musiktjeneste bliver gratis i Danmark

WiMP vil skabe betalingsvillighed gennem åbenhed. Lyt til millioner af sange gratis.

Opdateret: Musiktjenesten WiMP lancerer i dag en redesignet afspiller med mange nye funktioner - men mest iøjnefaldende er det, at tjenesten bliver gratis at bruge i Danmark.

Danmark bliver testområde for en ny gratis basis-tjeneste, som det norsk-ejede firma afprøver.

Til dato har den fulde adgang til WiMP på web, mobil og for eksempel musikanlæg som Sonos kostet 99 kroner. Kan man nøjes med at lytte til musikken på nettet, koster det 49 kroner. Nu bliver en helt basal grundmodel gratis.

"Det er et produkt, der skal introducere folk til WiMP. Så de har gratis adgang til alle funktioner i computerversionen af WiMP," siger talsmand for WiMP Danmark Thor Martin Jensen.

"Det handler om, at vi bliver nødt til at skabe en betalingsvillighed, før vi laver betalingsmur," forklarer Thor Martin Jensen.

Med disse forbehold

Man kan forblive gratis-kunde, så længe man lyster.

Men skal være opmærksom på tre områder, hvor gratis- og betalingsversionen adskiller sig fra hinanden.

Der vil snart komme en kvalitetsforskel i lyden mellem de to tjenester. Der vil også blive indført et loft for, hvor mange sange man kan høre som gratist - som man kender det fra Spotifys gratismodel.
Og så bliver der små afbrydelser mellem numrene.

"Der kommer ikke reklamer, men der vil være tale om afbrydelser, hvor vi fortæller om ting knyttet til WiMP-poduktet. Det vil ikke blive reklamer for vaskepulver, men korte beskeder, hvor vi for eksempel oplyser om nogle redaktionelle tiltag, nye udgivelser eller kommentarspors-lister. Altsammen inden for musikuniverset," forsikrer Thor Martin Jensen.

Den åbne adgang til 18 millioner musiknumre skal stadig fungere som lokkemad, der skal gøre brugerne så glade for tjenesten, at de vælger at betale for den fulde pakke.

"Danmark er det første marked, hvor vi tester det. Det hænger sammen med, at Danmark har en størrelse, der gør det muligt at teste. Så vi håber, det bliver en succes, vi kan rulle ud andre steder".

WiMP er også til stede i Sverige, Norge, Tyskland og åbner snart i Polen.

Mange nye funktioner

Den nye version af WiMP har flere nye funktioner. 

En af de nye funktioner er WiMPradio, hvor man kan starte en "radio" inden for en genre, hvis man ikke ved, hvad man vil lytte til. Funktionen minder om den amerikanske Pandora og den nyligt lancerede Radio Play.

En anden nyhed i WiMPs mobile app er muligheden for at bruge app'en som "detektiv" til at finde navnet på den sang, der spiller i radioen. En funktion kendt fra Shazam og Soundhound.

En anden nyhed er en integration med eksterne medier. For eksempel Politiken. Her vil læserne straks kunne lytte til den musik, der omtales, via embeddede WiMP-afspillere på Politikens hjemmeside. Se et eksempel her. Senere tilføjes flere partnerskaber.


Artiklen er opdateret med oplysninger om forbehold i gratisversionen. Blandt andet at der kommer loft på antal gratis afspilninger. Og forskel i lydkvaliteten mellem betalt og gratis adgang.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.